VIDEO Jakarta: Cel puţin 9 persoane au murit în explozii la două hoteluri de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Jakarta: Cel puţin 9 persoane au murit în explozii la două hoteluri de lux
VIDEO Jakarta: Cel puţin 9 persoane au murit în explozii la două hoteluri de lux

Mai multe explozii la două hoteluri de lux, Ritz-Carlton şi Marriott,  din capitala indoneziană Jakarta, au provocat moartea  a cel puţin nouă persoane şi rănirea a altor 41.

Victimele au fost duse la spitalul din apropiere MMC şi Spitalul Jakarta, transmite CNN.

Citiţi şi:

CRONOLOGIE - Cele mai grave atentate care au vizat hoteluri în ultimii şase ani


Exploziile s-au produs cu puţin înainte de ora locală 8.00 (4.00 ora României), la hotelul Ritz Carlton şi la Marriott, ambele situate în cartierul de afaceri Kunigan, din centrul oraşului. Deflagraţiile au fost provocate de "bomne de mare putere", a anunţat ministrul securităţii Widodo Adi Sucipto.

Update 9.30: Poliţia a descoperit şi dezamorsat încă o bombă  într-o cameră din hotelul Marriott.

Bomba, dar şi alt material explozibil, a fost găsită în cursul unor căutri la etajele hotelului de lux, după atentatul produs într-o cafenea de la subsol, a declarat un consilier al Preşedinţiei indoneziene, Djali Yusuf. "Poliţia antiteroristă a reuşit să dezamorseze dispozitivul", a precizat el.


Update 7.11: BBC transmite că în urma exploziilor au murit cel puţin nouă persoane, printre care câţiva străini. 
"Numărul morţilor se ridică la nouă. Opt şi-au pierdut viaţa pe loc, iar unul la spital", potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, Nanan Soekarna. "Sunt şi 41 de răniţi, dintre care 14 străini", a adăugat el.

Printre morţi se numără şi preşedintele companiei de materiale de construcţii PT Holcim Indonesia, Tim Mackay, potrivit afirmaţiilor directorului de marketing Patrick Walser, citat de Reuters.

Update 6.50: Un oficial al poliţiei a afirmat că până în prezent şase oameni au murit, iar alţi zece au fost răniţi, însă numărul victmelor se poate schimba deoarece continuă căutările.

Anterior, un oficial din poliţie a declarat că o bombă a ucis patru străini la două hoteluri de lux din capitala Indoneziei, scrie Press Association. Colonelul de poliţie din Jakarta, Firman Bundi a anunţat că au fost duse la spital corpurile acestora.

Faţada hotelului Ritz-Carlton a căzut din cauza uneia dintre cele două explozii de astăzi dimineaţa. O altă deflagraţie a lovit hotelul Marriott, aflat în apropiere.

"A fost bombă şi clădirea s-a zguduit, apoi au mai urmat două", a afirmat Don Hammer, unul dintre oaspeţii cazaţi în hotelul Marriott.

La hotelul Ritz-Carlton erau aşteptaţi să sosească mâine jucătorii de soccer de la Manchaster United din Marea Britanie.

Un reporter a văzut trei persoane rănite, transportate în afara hotelului Ritz.

Bucăţi din clădire şi sticlă spartă au umplut strada de lângă cele două hoteluri şi mai multe ambulanţe au sosit la faţa locului, anunţă CNN.

Hotelul Marriott a mai fost atacat în anul 2003, când au murit 12 persoane. Pentru acea explozie a fost învinută reţeaua teroristă asiatică Jemaah Islamiyah. Ultimul atac terorist din Indonezia a avut loc cu trei ani în urmă.



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite