Galaţi: VIDEO Campioană olimpică, jefuită de medalie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa fostei canotoare Maria Magdalena Irincu Dumitrache (32 de ani) a fost călcată de hoţi duminică. Ţinta jafului a fost medalia olimpică de aur cucerită în 2000, la Sydney.

În casa din Galaţi a familiei Irincu nu s-a aflat nimeni doar timp de o oră, de ajuns însă pentru ca hoţii să spargă un geam, în miezul zilei.  „Eu eram în Bucureşti şi i-am rugat pe socrii mei să ducă copilul, pe Alin, la un festival de film. La întoarcere au găsit geamul spart. Hoţii au urmărit şi au aşteptat să nu fie nimeni acasă.

Când m-au sunat socrii, i-am pus să se uite direct la vitrina cu medalii, altceva nu mă mai interesa. Nu au luat alte lucruri importante din casă, este clar că medalia olimpică a fost ţinta jafului”, a povestit Maria Magdalena Irincu.

Au rămas neatinse, printre alte medalii, cele două de aur şi cea de argint de la Campionatele Mondiale. În prezent profesoară de educaţie fizică la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“, Maria Irincu este convinsă că-şi va recupera pierderea. „Nici nu o scoteam din cutie, nu voiam să se prăfuiască panglica. Abia acum, după nouă ani de la Olimpiadă, am realizat cu adevărat ce înseamnă să fii campioană olimpică, ce valoare are pentru mine”, a mai spus Maria Magdalena Irincu.

Potrivit Cristinei Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi, există un cerc de suspecţi în cazul medaliei furate, dar nu sunt probe concludente pentru a putea fi pusă vreo persoană sub acuzare.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite