VIDEO Căminul groazei, seră pentru canabis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Căminul groazei, seră pentru canabis
VIDEO Căminul groazei, seră pentru canabis

Unul dintre portarii de la căminul Facultăţii de Medicină din Timişoara a povestit că studenţii se drogau la adăpostul tufelor din împrejurimi. O parte din studenţii căminişti păstrau „iarba“ chiar în camerele în care locuiau.

Portarul căminului în care Sergiu Florea şi Carmen Bejan l-au ucis pe Trifu Schroth, şeful staborului din Timişoara, spune că-i „miroase“ pe studenţi când sunt drogaţi, dar nu are ce să le facă.

„L-am prins în faţa căminului şi l-am luat la întrebări“, a povestit portarul Florian Pătcaş (54 de ani) despre un student străin care este cazat pe timpul verii în căminul de la Medicină din Timişoara. Acesta ieşise afară la fumat, iar portarul l-a simţit imediat.

UPDATE, ASTĂZI ORA 11.00: Vezi aici cât de departe a ajuns depravarea din Medicină

Citiţi şi:
Universitatea de Medicină, sex şi şpagă de la Timişoara
Şefi de groază la „Universitatea de sex şi şpagă”
"Căminul 1-2", bordelul de la Medicină

Studenţii de la Medicina din Timişoara reclamă mizeria şi nepăsarea şefilor din universitate

Preţ mare pentru sex puţin - ipoteză pentru crima de la Medicină
Colegele de celulă ale studentei acuzată în crima de la Medicină o ajută să suporte arestul
Dragostea nebună care a dus la o crimă sinistră

„Mi-a spus că nu se droghează, dar după ce am văzut că le-a dat să fumeze şi colegilor săi am înţeles despre ce este vorba“, a spus portarul, care nu este la prima astfel de experienţă. Paznicul şi conducerea căminului spun că nu îi pot monitoriza sau controla pe studenţi la sânge, fiecare dintre tineri asumându-şi responsabilitatea pentru faptele sale. „Eu dacă îl văd dimineaţa sau noaptea că vine pe mai multe cărări nu pot să îmi dau seama dacă este băut sau este drogat“, a spus portarul.

Mai mult, câţiva dintre studenţi ar fi avut, până cu puţin timp în urmă, culturi de canabis chiar în interiorul căminului. După crima de acum două săptămâni, aceştia ar fi aruncat toată „iarba“ de frica poliţiei.

Droguri de la „bolşevici“

În urmă cu câţiva ani, când era paznic la un alt cămin al Medicinei, din Complexul Studenţesc, Florian Pătcaş a fost cât pe ce să fie drogat fără să ştie. „Aflasem că drogurile erau aduse de ruşii care veneau prin cămin. Într-o zi a venit cu o sticlă de un litru şi m-a întrebat dacă am un pahar să îmi pună să beau. I-am spus că nu beau pentru că trebuie să fac vizita în cămin“, a spus portarul.

Portarul Florian Pătcaş îi pune pe vizitatori să semneze într-un registru pentru a avea amprentele lor Foto capturi video Adevărul

Apoi, l-a întrebat pe unul dintre studenţi, care acum ar fi medic la Buziaş, despre ce este vorba. „L-am întrebat pe ăla ce au avut bolşevicii lui, că aşa le ziceam la ruşi. Mi-a spus să nu cumva să iau că e băutură cu drog“, a mărturisit Florian Pătcaş. Bărbatul a mai povestit că după ce consumau alcoolul cu drog, tinerii se luau la bătaie până când venea să-i despartă poliţia.

Arsenalul de la Medicină

După crima sinistră de la începutul lunii, conducerea Universităţii „Victor Babeş“ din Timişoara a sporit măsurile de securitate din cămin. „Fiecare student trebuie să se legitimeze şi să spună la ce cameră merge, iar eu notez la ce oră a intrat şi la ce oră a ieşit“, a spus portarul Florian Pătcaş.

Bărbatul a mai spus că, în ultimele zile, nimeni nu a refuzat să se legitimeze şi nici nu a mai fost agresat. „Nu au curajul să mă ameninţe cu nimic. Eu am scule aici. Nu am pistol dar am scule ca lumea, un baston al universităţii şi unul al meu de acasă“, spune portarul, care nu a apucat să folosească bastonul de cauciuc, dar a folosit lanţul de motocicletă pentru îndepărtarea unui obsedat sexual.

„Se urca pe bordură la parter şi se uita la o fată cum se dezbracă. L-am prins şi s-a ales şi cu amendă de la poliţie“, a povestit paznicul studenţilor.

Obiceiuri vechi greu de corectat

La mai bine de două săptămâni de la producerea crimei din căminul de la Medicină s-au instituit reguli noi, dar portarii tot nu le respectă. Duminică, la doar câteva minute după anunţarea noului regulament, portarul Florian Pătcaş l-a iertat pe unul dintre vizitatori, care nu avea niciun document cu care să se legitimeze.

Pătcaş se mândreşte cu noua lui „armă“

„Vă rog, lăsaţi-mă, că nu stau mult, zece minute. Eu vă înţeleg că acum sunteţi foarte atent cu toată lumea care intră“, a spus unul dintre tinerii care a mers în vizită, în cămin. „Asta e. Asta trebuie să facem“, a venit răspunsul prompt al portarului. „Uitaţi, vă dau numele meu. Popescu Bogdan mă numesc“, a mai spus tânărul, după care a fost lăsat să intre, dar cu o condiţie a portarului: „Să scrie el în registru ca să am amprenta“.

Crima din căminul studenţesc

La 31 iulie, Sergiu Florea şi Carmen Bejan, studenţi în anul al II-lea la Facultatea de Medicină din Timişoara, l-au ucis pe Trifu Schroth cu 50 de lovituri de cuţit. Crima s-a petrecut chiar într-una dintre camerele căminului studenţesc.

Trifu Schroth venise în cămin pentru o partidă de sex cu studenta Carmen Bejan, promisă rromului de către Sergiu Florea în schimbul a 500 de euro. Ţiganul a refuzat să plătească şi a fost ucis. Studenţii au tranşat apoi cadavrul şi l-au pus într-un geamantan şi în pungi de plastic pentru gunoi, cu gândul de a-i da foc. Trupul neînsufleţit a fost găsit în maşina victimei.

Studenta criminală se prostitua pentru silicoane


Carmen Bejan şi Sergiu Florea au fost duşi ieri, din nou, în faţa procurorilor pentru audieri. Chiar dacă fata a revenit asupra ultimelor declaraţii şi a spus că nu are nicio implicare în producerea crimei, ancheta a scos la iveală amănunte interesante.

Sergiu Florea Foto: S. Tătaru

Din declaraţiile lui Sergiu Florea reiese că atât el, cât şi Carmen Bejan ar fi ştiut că la Medicină examenele se iau cu şpagă. „Clientul nostru a spus că fata a dorit din proprie iniţiativă să întreţină relaţii sexuale pe bani pentru că avea nevoie să îşi plătească restanţele pe care le are şi să îşi pună silicoane”, a spus avocata băiatului, Gabriela Niţă. Carmen Bejan nu a declarat nimic despre acest aspect.

Studenţii ar fi trebuit să fie anchetaţi faţă în faţă, dar pentru că audierile au ţinut mai bine de şase ore, confruntarea s-a amânat. Acuzată iniţial de complicitate la omor, pentru Carmen Bejan a fost schimbată încadrarea juridică a faptelor după audierile de ieri, acum fiind acuzată de omor, la fel ca şi Sergiu Florea.

De asemenea, procurorii îi acuză pe ce doi studenţi de profanare de cadavre, pentru că şi-au tranşat victima din dorinţa de a scăpa de cadavru. Edificator va fi însă rezultatul expertizei medicilor legişti.

Declaraţii contradictorii

„Clienta noastră a dat astăzi o declaraţie prin care a clarificat toate aspectele neclare din dosar”, a spus avocatul fetei, Vlad Manoilă.

                                                                                                                 Carmen Bejan Foto: Z. Kiraly

De partea cealaltă, avocaţii băiatului îi susţin nevinovăţia acestuia în producerea omorului. „Sergiu a cerut în continuare testarea cu aparatul poligraf, în timp ce Carmen Bejan refuză acest test”, a spus avocata băiatului, Gabriela Niţă.

Avocatul studentei infirmă acest lucru şi spune că fata este dispusă să fie testată cu detectorul de minciuni.

image
image
image
image

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/august/portar_camin_medicina_droguri-6efaa57dd.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite