VIDEO Incendiul devastator din California obligă statul la cheltuieli foarte mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Incendiul devastator din California obligă statul la cheltuieli foarte mari
VIDEO Incendiul devastator din California obligă statul la cheltuieli foarte mari

Incendiile din California continuă să ardă în continuare totul în calea lor, în timp ce guvernul a cheltuit mai mult de jumătate din bugetul alocat sezonului de incendii care este abia la început în statul californian.

Citiţi şi:
Doi pompieri au murit în pârjolul californian
Incendiile din California pun în pericol reţele de comunicaţie

Pompierii care luptă împotriva violentului incendiu în periferia nord-estică a Los Angeles-ului, la 25 km de centrul metropolei, au înregistrat progrese marţi, dar puternicul vânt din Santa Ana poate reveni dintr-un moment în altul şi situaţia se poate înrăutăţi din nou, a explicat Mark Whaling, căpitanul pompierilor din comitatul Los Angeles, citat de AP.

Focul - care se întinde pe un front de 80 km - a distrus deja 62 de case, iar 6.000 de familii se aşteaptă la un ordin de evacuare. Cei 3.600 de pompieri mobilizaţi cred că focul va mai dura câteva săptămâni. Incendiul, stăpânit doar în procent de 5 % până în prezent, nu va putea fi stins în totalitate înainte de 15 septembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Paul Lowenthal.

Temperatura era ridicată în continuare marţi la 39 grade Celsius. Focul, care a izbucnit miercurea trecută în Pădurea naţională Angeles, şi-a dublat volumul în noaptea de duminică spre luni. În decurs de o săptămână, peste 518 ha au fost devastate de flăcări, afirmă şi comandantul Mike Dietrich de la Serviciul pădurilor.



Pentru a lupta împotriva multiplelor focare de incendiu, statul California a cheltuit deja 106,5 milioane de dolari din cei 182 milioane de dolari ai fondului său de urgenţă, la doar două luni după debutul noului an fiscal, a relevat purtătorul de cuvânt al Ministerului californian de Finanţe, H.D.Palmer.

Statul California a cheltuit deja jumătate din bugetul alocat, iar sezonul incendiilor nici nu a început încă.Acest buget a fost totuşi revizuit în creştere, cu 69 milioane de dolari mai mult decât cel de anul trecut.

Preşedintele Obama a anunţat că va face tot ceva putea pentru a veni în ajutorul guvernanţilor locali ai statului California.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite