VIDEO Bernard Madoff a fost condamnat la 150 de ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nasdaq, Bernard Madoff, a fost condamnat astăzi la 150 de ani de închisoare de un tribunal din New York, sentinţa reprezentând maximul de pedeapsă pentru escrocheria de zeci de miliarde de dolari, comisă de acesta, relatează AFP.

Procurorii ceruseră ca Madoff, în vârstă de 71 de ani, să fie condamnat la 150 de ani de detenţie.

Citiţi şi:

12 miliarde de dolari retraşi din conturile lui Madoff - Revista presei internaţionale

Anchetatorii spun că 13 miliarde de dolari au fost confiscaţi de la bănci, persoane particulare şi chiar organizaţii caritabile. Însă, potrivit estimărilor, pierderile sunt între 50 şi 65 de miliarde de dolari, luând în calcul profitul adus de aceste sume, dacă dobânzile ar fi fost reale.

În vârstă de 71 de ani, Bernard Madoff a fost preşedintele bursei Nasdaq. Afaceristul american a pledat vinovat, în martie, în faţa tribunalului federal din Manhattan, la trei luni după ce a recunoscut în faţa unor rude că firma sa, Bernard L. Madoff Investment Securities LLC, este "o mare minciună".

Timp de 20 de ani, Madoff a folosit o schemă piramidală (Ponzi), prin care a  folosit banii noilor clienţi pentru a plăti profituri fictive investitorilor anteriori, creând o fraudă ce ar putea să se cifreze la 65 miliarde dolari, care l-a transformat în simbolul lipsei de încredere în investitori în criza mondială.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite