VIDEO Bătrânii paştuni: "Karzai nu merită viaţa copiilor noştri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Bătrânii paştuni: "Karzai nu merită viaţa copiilor noştri"
VIDEO Bătrânii paştuni: "Karzai nu merită viaţa copiilor noştri"

Liderii triburilor afgane care l-au susţinut în alegerile prezidenţiale pe actualul şef de stat Hamid Karzai nu îşi vor mai risca din nou viaţa dacă se va ajunge la un nou vot. Fraudele din scrutinul prezidenţial, timpul prea mare necesar pentru anunţarea câştigătorului şi incapacitatea Guvernului de a oferi protecţie i-au demoralizat pe liderii triburilor paştune, principalii susţinători ai lui Karzai

Citiţi şi:
Hamid Karzai şi-a apărat alianţele cu şefii de război


Afganii au votat în urmă cu două luni dar rezultatele finale nu au fost încă anunţate oficial. "Dacă va fi a doua rundă, nu mai mergem la vot", a declarat un bătrân lider paştun din Kandahar pentru AFP.  "Nu merită să riscăm să rămânem fără degete sau să ne foe tăiat gâtul. Karzai nu merită vieţile copiilor noştrii", a adăugat acesta.

  • Atacurile talibanilor asupra secţiilor de vot şi amputarea degetelor celor are au votat au ţinut prezenţa la alegerile din Afganistan sub 40%. Rezultatele preliminare spun că Hamid Karzai a câştigat noul mandat cu 55% din voturi, în timp ce principalul său oponent, Abdullah Abdullah, ar avea în jur de 28 de procente.


Un alt lider afgan a zis că în regiunea lui au votat 1.800 de persoane dar cifrele oficiale arată că ar fi votat mai multe mii. "Asta este o dovadă clară de fraudă", a spus bătrânul. Citiţi mai multe despre fraudele în favoarea lui Karzai.  "O a doua rundă nu va servi interesele ţării, nici pe cele ale poporului, nu va readuce încrederea în alegeri şi va slăbi şi mai mult guvernul afgan", a zis un alt lider paştun.

Observatorii Uniunii Europene au declarat că aproximativ 1,5 milioane de voturi din alegerile prezidenţiale afgane ar fi fost frauduloase. Ca replică, echipa de campanie a preşedintelui Hamid Karzai i-a numit "iresponsabili" şi "părtinitori" pe observatorii europeni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite