VIDEO Băsescu sare în apărarea munctorilor români din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Băsescu sare în apărarea munctorilor români din străinătate
VIDEO Băsescu sare în apărarea munctorilor români din străinătate

Preşedintele Traian Băsescu le-a luat partea muncitorilor români din străinătate, şi a criticat aprecierilor politicienilor occidentali referitoare la aceştia.

"Ştiu că într-o ţară occidentală, prietenă nouă, politicienii, în plină campanie, fac aprecieri despre calitatea muncitorilor români şi, ca şef al statului, aş vrea să răspund aici acestei campanii incorecte. Dacă vor să drămuiască corect muncitorii români, să privească la succesul extraordinar pe care alt producător de automobile îl are în România",a  spus preşedintele la Craiova, unde a participat la lansarea primului autovehicul Ford produs la uzina craioveană.

Replica preşedintelui a venit în urma declanşării unui scandal în Germania, săptămâna trecută, după ce premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Jürgen Rüttgers, a spus că lucrătorii români sunt leneşi şi incompetenţi.

Oficial german: Românii sunt leneşi şi incompetenţi

Oficialul german a fost surprins, în cadrul unui miting electoral de la Duisburg, folosind cuvinte jignitoare la adresa românilor.

"Spre deosebire de muncitorii care lucrează aici, românii nu vin la muncă la ora 7.00 şi nici nu rămân până când li se termină tura. Ei vin şi pleacă când vor şi nici nu ştiu ce au de făcut", a declarat Rüttgers, referindu-se la mutarea fabricii Nokia de la Bochum la Jucu, în apropiere Cluj. P

oliticianul nu a făcut aceste remarci la adresa românilor numai cu ocazia mitingului de la Duisburg. Presa germană a demonstrat că afirmaţii similare au fost făcute şi cu ocazia unui miting electoral din oraşul Muenster. De asemenea, există informaţii că aceleaşi declaraţii ar fi fost făcute şi în timpul unei reuniuni la Bonn, la care a participat şi cancelarul Angela Merkel.

După scandalul declanşat. premierul landului Nordrhein-Westfallen, Jürgen Rüttgers, şi-a cerut public scuze, motivând că intenţia sa a fost să-i apere pe lucrătorii germani din regiune, nu să jignească pe cineva.

"Am vrut să-i apăr pe lucrătorii germani din regiunea Nordrhein-Westfallen, ale căror performanţe sunt recunoscute la nivel mondial şi care, din cauza unor decizii greşite, şi-au pierdut locurile de muncă. Nu am vrut să jignesc pe nimeni. Dar dacă s-a întâmplat acest lucru, atunci îmi pare rău", a declarat acesta.

Ford România a lansat, marţi, primul autovehicul - un Transit Connect -  fabricat la Craiova după preluarea fabricii în urmă cu doi ani. Pentru început, vor fi produse circa  60-90 de maşini pe zi, urmând ca, în funcţie de cererea de pe piaţă, să se producă până la  300.000 de autovehicule şi 300.000 de motoare pe an.



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite