VIDEO UPDATE Avram Iancu a fost spânzurat la Miercurea Ciuc în faţa unor copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un funcţionar public din Harghita, membru al Gărzii Secuieşti, a spânzurat luni, în centrul municipiului Miercurea Ciuc din Harghita, o păpuşă de paie care îl reprezintă pe Avram Iancu.

UPDATE: În solicitarea adresată primăriei Miercurea Ciuc, Csibi Barna a scris: "Doresc să organizez o acţiune istorică, informativă, în legătură cu evenimentele din timpul revoluţiei ardelene din 1848-'49. (....) În cadrul acţiunii se vor prezenta descrieri de evenimente, copii după desene contemporane, păpuşi de paie, de carnaval, etc.(...) Vă asigur că acţiunea de astragerea atenţiei se va desfăşura în mod paşnic şi civilizat". (VEZI MAI JOS FACSIMIL, SUB VIDEO)

Păpuşa a fost acuzată de genocid împotriva maghiarilor şi spânzurată în văzul unor copii. "Aşa păţesc toţi care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi al secuilor", a spus Csibi Barna, funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Harghita şi membru al grupării Garda Secuiască.

Csibi a expus şi o listă pe care au fost enumerate numărul victimelor "genocidului antimaghiar" precum şi desene intitulate "Din atrocităţile valahilor". Avram Iancu a comandat în 1849 armata românilor transilvăneni împotriva trupelor revoluţionare maghiare ale lui Lajos Kossuth.

VIDEO CU SPÂNZURAREA:

FACSIMIL Cererea adresată Primăriei Miercurea Ciuc:

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite