VIDEO Averea ministrului Dan Nica, verificată de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au demarat verificările averii ministrului Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, după apariţia unei anchete publicată de săptămânalul "Academia Caţavencu", potrivit căruia în urmă cu cinci ani Agenţia Naţională de Reglementare a Comunicaţiilor (ANRC) a achiziţionat un teren pentru o casă.

Citiţi şi:

Expiraţii de la Integritate
Nica: DGIPI va fi transformată, nu desfiinţată
Angajaţii ministerului de Interne, remuneraţi după o grilă folosită în Germania
România, apărată de două poliţii: locală şi naţională


"Până să ajungă în posesia ANRC, terenul a trecut pe la necunoscutul Valentin Mititelu, care l-a cumpărat de la localnici, felie cu felie, contra unor sume derizorii, valoarea finală fiind de 40.000 de euro. [...] ANRC a decis să cumpere halca asta de pământ de pe culmile Zărneştiului, fără să se obosească să organizeze vreo licitaţie, cu o sumă de peste zece ori mai mare: 450.000 de euro", scria "Academia Caţavencu".

Ministrul Dan Nica a declarat aseară în cadrul unei emisiuni televizate că Agenţia Naţională de Integritate este politizată, iar această verificare nu este întâmplătoare. ANI "a început acest joc de-a verificarea. Din informaţiile pe care le am mai sunt doi miniştri din cabinet, colegii de-ai mei, verificaţi - domnul Videanu şi domnul Blaga. Din punctul meu de vedere, eu le pun la dispoziţie toate documentele, să facă toate verificările pe care le doresc, pentru că eu nu am niciun fel de problemă", a mai spus Nica.

"Este păcat că intrăm într-o zonă politică cu instituţii serioase, care ar trebui să ia decizii serioase", este de părere Dan Nica. Inspectorii ANI au constatat unele neconcordanţe în declaraţiile de avere ale acestuia din anii 2008 şi 2009, scrie cotidianul Gardianul.

"În declaraţia pe anul 2009 eu nu am schimbat veniturile fiscale din anul 2007, nu mai vreau să mai comentez. Cum să modific veniturile fiscale din 2007? Chiar dacă funcţia mea era alta, veniturile mele fiscale din anul 2007 au rămas tot aceleaşi care sunt în declaraţia de avere şi care constituiau documentul respectiv", a adăugat ministrul în cadrul aceleiaşi emisiuni de la Realitatea TV.


Sursa: Realitatea.net

"Eu le pun la dispoziţie toate documentele pe care le solicită cei de la ANI. Eu, din punctul meu de vedere, eu mă descurc, dar este păcat că am intrat în această zonă în care nu ar fi trebuit să ne aflăm, pentru că şi ANI este o instituţie serioasă şi trebuie să se ocupe de lucruri serioase", crede ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica.

Contactat de reporterii Realitatea TV, preşedintele ANI, Alexandru Macovei a declarat: "Nu pot să îmi explic cum a ajuns în presă această informaţie. În cursul unei investigaţii se trimit adrese către o mulţime de instituţii care trebuie, conform legii, să furnizeze informaţii despre anumite persoane inspectorilor de integritate. Aşa că trebuie să înţelegeţi că o investigaţie nu se face sub un clopot închis, ci sunt implicate o sumedenie de instituţii".

El a precizat că într-o investigaţie pot fi implicate de la 10 până la 15 instituţii, prin urmare bănuiala privind lipsa de confidenţialitate a ANI este "neîntemeiată".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite