VIDEO Autorul masacrului de la Fort Hood a început să le vorbească medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Autorul masacrului de la Fort Hood a început să le vorbească medicilor
VIDEO Autorul masacrului de la Fort Hood a început să le vorbească medicilor

Ofiţerul palestinian suspectat că a deschis focul la baza Fort Hood din Texas a început să vorbească, a anunţat spitalul în care acesta se află internat, la patru zile de la masacrul care a făcut 13 vitime, transmite AFP.

Psihiatrul militar Nidal Malik Hasan, autorul atacului, s-a plâns că a fost victima hărţuirii în cadrul armatei din cauza religiei sale musulmane şi se temea că va fi trimis în Afganistan. Dn această cauză, armata americană a promis luni că va acorda o atenţie specială militarilor care prezintă semne de stres, pentru ca aceştia să primească ajutorul necesar în timp util.

Potrivt unui purtător de cuvânt al centrului medical Brooke al armatei, comandantul Hassan, rănit de forţele de ordine în atacul de joi, "vorbeşte cu echipa medicală".

Primele concluzii ale anchetei arată că suspectul pare să fi acţionat singur la baza din Fort Hood, dar poliţia nu exclude posibilitatea unui atentat sinucigaş.

Anchetatorii examinează posibilele legături dintre autorul atacului şi un imam născut în SUA, pe care autorităţile americane îl prezintă ca un fervent susţinător al organizaţiei teroriste al-Qaeda de când a părăsit moscheea din Virginia unde predica.

  • În 2001, Hassan frecventa moscheea Dar al-Hijrah din Falls Church, în acelaşi timp cu acest imam, Anwar al-Aulaqui. Acesta din urmă ar fi avut legături cu responsabili al-Qaeda, printre care doi terorişti de la 11 septembrie.


Imamul, care din 2002 trăieşte în Yemen, a declarat, într-un mesaj publicat luni, că militarul american a comis un act eroic.

Cu toate acestea armata pare să urmeze pista stresului: bărbatul încerca să se retragă din armată, pentru a evita trimiterea în Afganistan, şi lucra cu soldaţii traumatizaţi pe front.


  • Cea mai mare bază a armatei americane, Fort Hodd, se pregăteşte să-i primească marţi pe Barack Obama şi Michelle Obama, cu ocazia ceremoniei organizaete în memoria victimelor, la care sunt aşteptate 5.000 de persoane.   
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite