VIDEO Aterizare de urgenţă a unei curse Timişoara - Iaşi - UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avionul de pe cursa Timişoara-Iaşi 2368 a suferit o defecţiune în cursul după-amiezii zilei de marţi. Pasagerilor li s-a spus că aeronava are o problemă la motor. Aparatul decolase la 15.10 de pe aeroportul din Timişoara. În jurul orei 15:22, s-a întors pe aeroport din cauza unor probleme tehnice.

UPDATE 18:40 Cei 48 de pasageri au ajuns cu bine la 18:15 la Iaşi, bucuroşi că s-au putut întâlni cu rudele care îi aşteptau îngrijoraţi după ce au auzit de incident prin intermediul mass-media. ”Căţiva oameni din avion se întrebau cum de este posibil să se întâmple aşa ceva, iar o fată a început să plângă. Bine că nu s-a întâmplat nimic mai rău”, a spus Georgiana G., pasageră.

UPDATE 18:23 Reacţii ale rudelor care aşteaptă la Aeroportul de la Iaşi:

Un pasager care s-a urcat la bordul aeronavei Carpatair de la Timişoara a semnalat o problemă la aripa avionului. „În momentul în care cumnata mea s-a urcat în avion aceasta a observat că o aripă a avionului era puţin ridicată. A comunicat acest lucru unei stewardese, dar i s-a spus că totul este în parametri normali”, a precizat Mihaela R., cumnata unei pasagere.

O altă persoană care îşi aştepta verişoara la Iaşi a povestit despre reacţia pasagerilor în momentul incidentului. „Am vorbit cu verişoara mea şi mi-a spus că o fată din avion a început să plângă şi să ţipe că o să moară cu toţii”, a povestit Adrian Sudac.

UPDATE 17:25 Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Timişoara, Carmen Stoica, a declarat că pasagerii şi-au continuat călătoria spre destinaţie. "Compania Carpatair a pus la dispoziţia călătorilor o altă aeronavă, pentru ca toţi pasageri îmbarcaţi în aeronava care a revenit pe aeroport să ajungă la destinaţie", a spus carmen Stoica. Aceasta a mai adăugat că nu au rămas pasageri pe aeroport.

UPDATE 17:10 Aeronava care a revenit pe aeroport a fost dusă într-un hangar unde reprezentanţii companiei Carpatair analizează cauzele care au provocat acest incident

UPDATE 17.05 Compania Carpatair a pus la dispoziţia o altă aeronavă în care au fost îmbarcaţi pasagerii şi care a decolat spre Iaşi.

Aeronava a aterizat după ce unul dintre pasageri a sesizat că una dintre uşile de lângă elice flutura, iar stewardesele au anunţat că situaţia este normală.

"O aeronavă Sab 2000 aparţinând companiei Carpatair, care făcea legătura între Timişoara şi Iaşi, cu 48 de pasageri la bord, s-a întors din cauza unor probleme tehnice semnalizate la bord. Aeronava decolase de pe aeroportul din Timişoara în jurul orei 15.22", a declarat Carmen Stoica, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Traian Vuia din Timişoara. Toţi pasagerii au fost debarcaţi fără să fie înregistrate victime, iar ei sunt îmbarcaţi în acest moment într-o altă aeronavă.

„În mod normal mecanicii de linie au obligaţia de a efectua verificarări înainte. Un membru al echipajului trebuie să vizioneze aeronava. E posbil ca panoul să fi fost lăsat deschis sau să fi cedat lacătul la decolare. E un fier şi ăsta. Acest incident e o premiză de accident”, a declarat Sorin Stoicescu, expert aviatic.

"Avioanele Saab 2000 sunt avioane moderne, foarte sigure. Dacă se confirmă că pasagerul a anunţat că a observat la decolare că a observat o problemă, dar nu a fost luat în seamă e grav. Dar e foarte greu să se confirme acest lucru”, a mai declarat expertul aviatic.

În urmă cu aproape două luni, o altă cusă Carpatair a aterizat forţat pe aeroportul din Timişoara, după ce avionul a avut defectiuni la terenul de aterizare.  Aeronava care a aterizat forţat în martie s-a învârit în aer timp de apropae o oră deasupra aeroportului, ca să consume conbustibilul şi să nu există pericol de explozie.




Sursa: Realitatea TV

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite