VIDEO Armata pakistaneză a preluat controlul asupra unui fief taliban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata pakistaneză a anunţat luni, într-o conferinţă de presă la Islamabad, că a preluat controlul asupra unui important fief taliban din Waziristanul de Sud, localitatea Kanigurram, din nord-vestul Pakistanului, titrează Straits Times.

Kanigurram a fost complet curăţit de terorişti. După percheziţionarea fiecărei case, am curăţit oraşul de mine şi bombe artizanale, a declarat purtătorul de cuvânt militar, generalul Athar Abbas.

Citiţi şi:


Aproximativ 30.000 de militari ai forţelor guvernamentale pakistaneze, susţinuţi de avioane de luptă, elicoptere de atac şi tiruri de artilerie grea, au lansat o ofensivă de anvergură asupra provinciei Waziristanul de Sud, situată în zonele tribale, la graniţa cu Afganistanul, la 17 octombrie.

La 24 octombrie, armata pakistaneză a obţinut un prim succes simbolic, preluând controlul asupra Kotkai, satul natal şi fief al liderului organizaţiei Mişcarea Talibanilor din Pakistan, Hakimullah Mehsud.

Operaţiunea a generat o refugiere masivă a populaţiei locale, aproximativ 250.000 de persoane dintr-un total de 300.000 părăsindu-şi căminele, în zonă.

Cel puţin 35 de persoane şi-au pierdut viaţa luni într-un atentat sinucigaş cu o motocicletă capcană, în interiorul unui complex comercial din oraşul pakistanez Rawalpindi-garnizoană, situat la câţiva kilometri de capitala Islamabad, potrivit unui nou bilanţ comunicat de surse ale poliţiei locale.

Un kamikaze a detonat dispozitivul explozibil în apropierea unei cozi formate din oameni care aşteptau plata salariilor. Am găsit o vestă plină cu explozibil şi fragmente din corpul atacatorului sinucigaş
, a declarat într-o conferinţă de presă un responsabil al poliţiei din Rawalpindi.

Explozia s-a produs în apropierea hotelului Shalimar, iar accesul la locul deflagraţiei a fost restricţionat de forţele de securitate.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite