VIDEO Primul deces de gripă porcină în Argentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficiali din sistemul sanitar din Argentina au anunţat luni că un copil de trei luni a murit din cauza contaminării cu virusul H1N1, primul caz mortal din ţara sud-americană.

Numărul cazurilor de contaminare cu virusul H1N1 a crescut în ultimele zile în Chile şi Argentina, în condiţiile în care se apropie venirea iernii în emisfera sudică .

Oficialii argentinieni au precizat că nu ştiu cu exactitate cum a contractat pruncul virusul care conţine material genetic din gripa aviară, cea porcină şi cea umană.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat luni un nou bilanţ, potrivit căruia 76 de state au raportat 35.928 de cazuri de gripă porcină, din care 163 mortale, scrie Reuters.

Directorul general-adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Keiji Fukuda, a declarat că lumea este "într-adevăr foarte aproape" de o pandemie de gripă porcină.

"Nu vrem ca oamenii să intre în panică" în perspectiva trecerii la nivelul 6 de alertă pandemică (nivel maxim), a subliniat el.

Mexicul va găzdui un summit consacrat gripei porcine între 1 şi 3 iulie, în staţiunea balneară Cancun, la trei luni de la izbucnirea epidemiei care a provocat 106 decese în această ţară, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite