VIDEO Andronescu: Facultatea "Spiru Haret" va suporta refuzul de evaluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Universitatea "Spiru Haret" a refuzat să fie evaluată de ARACIS, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că ministerul va avertiza toţi candidaţii la admitere să evite structurile de învăţământ superioare care nu au nicio formă de acreditare.

"Dacă specializările dumneavoatră poartă pecetea acreditat de la ARACIS, nu avem nicio problemă, numai că Universitatea Spiru Haret s-a ascuns în spatele unei specializări acreditate pentru învăţământul de zi şi s-a dus către învăţământul la distanţă sau cu frecvenţă redusă nelimitat", s-a adresat astăzi ministrul , la Realitatea TV, reprezentanţilor Universităţii Spiru Haret.

"Nu cred că o universitate care a fost acreditată în 2002 putea să îşi multiplice astfel numărul de studenţi până în 2009, aşa încât să atingă acum 300.000 de studenţi, cum declară universitatea", a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul a spus că a cerut Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii Învăţământului Superior( ARACIS ) să evalueze activitatea Universităţii Spiru Haret "în aşa fel încât să putem aprecia dacă este o universitate care îşi menţine standardele de calitate în toate formele şi structurile de învăţământ". "Universitatea Spiru Haret a refuzat, ca urmare acum, când vom emite Hotărârea de Guvern cu structurile acreditate, vom ţine seama de acest refuz", a avertizat Andronescu.

"Cred că a fost o exagerare mare atunci când s-a multiplicat această Universitate în toate cătunele din România, fără să existe în spate asigurarea unor cadre didactice formate pentru învăţământul superior", a mai spus ministrul, potrivit căruia "trebuie să facem o diferenţă între ceea ce înseamnă dezvoltarea învăţământului superior şi ceea ce înseamnă dezvoltarea unei afaceri".

Sursa - REALITATEA.NET

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite