VIDEO Serghei Lavrov despre Iran: "Ameninţările ar fi contraproductive"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Serghei Lavrov despre Iran: "Ameninţările ar fi contraproductive"
VIDEO Serghei Lavrov despre Iran: "Ameninţările ar fi contraproductive"

Liderii ruşi i-au transmis marţi secretarului de stat american Hillary Clinton mesaje opuse legate de implicarea Kremlinului în sancţionarea Iranului în speranţa că acesta va opri programele de îmbogăţire nucleară.

Citiţi şi:


Potrivit oficialilor americani citaţi de Washington Times, care au însoţit-o pe Clinton în prima ei vizită în Rusia ca şef la diplomaţiei americane, cele două semnale diferite au venit de la preşedintele Dmitri Medvedev şi ministrul de externe Serghei Lavrov.

Deşi Clinton se aştepta să primească de la ruşi asigurarea că se vor implica cu "diferitele lor forme de presiune" împotriva Iranului, Lavrov a spus că sancţiunile sunt "foarte departe" încă. "Toate forţele ar trebui acum concentrate în procesul de negociere", a zis Lavrov. "Ameninţările şi sancţiunile în acest moment ar fi contraproductive, suntem siguri de asta", a adăugat ministrul de Externe rus.

Medvedev i-a repetat lui Clinton ce i-a spus lui Barack Obama în septembrie - că sancţiunile nu sunt productive, dar "în unele situaţii, sunt inevitabile".

  • Programul actual al Iranului permite îmbogăţirea uraniului la 5 la sută. Este nevoie de combustibil compus din 90 la sută uraniu pentru fabricarea unei bombe atomice.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite