VIDEO Atac asupra ambasadei Iranului la Stockholm: Ambasadorul Suediei, convocat de Teheran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iranul l-a convocat pe ambasadorul Suediei, Magnus Werndstedt, pentru a protesta faţă de un atac calificat drept "terorist" asupra ambasadei iraniene la Stockholm, a anunţat sâmbătă agenţia oficială iraniană IRNA, citată de AFP. În atacul asupra ambasadei iraniene, un angajat al misiunii diplomatice a fost rănit.

"Ambasadorul Suediei a fost convocat imediat după atacul terorist al unor grupări contrarevoluţionare asupra ambasadei" Iranului, care a avut loc vineri, la Stockholm, a informat IRNA.

Directorul general pentru Europa de Nod şi Est din cadrul Ministerului de Externe i-a transmis diplimatului "protestul ferm al republicii islamice" faţă de incident.

Un angajat al ambasadei Iranului a fost rănit uşor după ce mai mulţi manifestamţi au încercat să intre în clădirea situată la periferia capitalei suedeze Stockholm. Poliţia suedeză nu a dezvăluit vineri identitatea sau naţionalitatea angajatului şi nu se ştie dacă acesta avea sau nu funcţie diplomatică. În schimb, forţele de ordine au precizat că acesta a fost lovit cu pumnii şi picioarele şi că a primit îngrijiri medicale în incinta ambasadei.

Între 150 şi 200 de persoane au manifestat în faţa ambasadei iraniene la Stockholm pentru a protesta faţă de rezultatele alegerilor prezidenţiale din 12 iunie, din Iran, în urma cărora a fost reales Mahmoud Ahmadinejad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite