VIDEO Hillary Clinton: "Afganistanul se află într-un moment critic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La puţin timp după sosirea sa la Kabul, secretarul de stat american Hillary Clinton a declarat că Afganistanul se află într-un moment critic în ajunul învestirii preşedintelui Hamid Karzai pentru un nou mandat de cinci ani, relatează The New York Times.

Aproximativ 800 de invitaţi, dintre care 300 de străini, miniştri, diplomaţi şi oaspeţi de marcă, sunt aşteptaţi joi la ceremonia de învestitură. Discursul preşedintelui afgan este şi el extrem de aşteptat de către comunitatea internaţională, care aşteaptă un program de guvernare viabil şi angajamente foarte puternice împotriva corupţiei.

Aproape de învestirea preşedintelui Hamid Karzai pentru un al doilea mandat, ne aflăm într-un moment critic, a declarat Hillary Clinton, în faţa a aproximativ 150 de angajaţi ai ambasadei SUA.

Este o ocazie bună de valorificat pentru ca preşedintele Karzai şi guvernul său să ajungă la un acord cu poporul afgan. Dorim să existe un parteneriat angajat al guvernului şi al poporului afgan, a subliniat Hillary Clinton, cu prilejul primei sale vizite în Afganistan de la numirea ei în funcţia de secretar de stat, în urmă cu un an.

  • Hamid Karzai a fost reales în fruntea statului afgan în urma unui scrutin prezidenţial marcat de fraude masive în favoarea sa în primul tur din 20 august şi după retragerea adversarului său, Abdullah Abdullah, înaintea celui de-al doilea tur de scrutin.


Comunitatea internaţională, deşi a recunoscut legitimitatea lui Karzai, şi-a intensificat în ultimele săptămâni presiunile pentru adoptarea unui veritabil program de reforme.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite