VIDEO Acoperişul Primăriei sectorului 1 a luat foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Acoperişul Primăriei sectorului 1 a luat foc
VIDEO Acoperişul Primăriei sectorului 1 a luat foc

Acoperişul Primăriei sectorului 1 din Capitală, situată pe Banu Manta, a luat foc. Clădirea se află în renovare pentru un an, primăria activând temporar într-un alt sediu.

14.00 Incendiul a fost stins

Incendiul de la Primăria Sectorului 1 a fost stins după două ore. Pentru a evita extinderea incendiului la celelate clădiri din zonă, pompierii au folosit în total 20 de autospeciale pentru stingere. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti (ISU) nu s-au înregistrat victime.

Traficul rutier în zonă a fost blocat parţial

Unul dintre sensurile de circulaţie de pe strada Banu Manta a fost blocat, transmite Antena 3. Zona a fost delimitată, iar traficul pietonal a fost închis.

Deocamdată, nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului.

Vinovaţii vor plăti integral

"Am ajuns acum 10 minute. Nu am reuşit să iau legătura cu nimeni, dar cred că incendiul a izbucnit de la un aparat de sudură cuplat la o sursă de electricitate din şantier. Energia electrică era oprită în toată clădirea. Nu pot estima pagubele. Îi las pe cei de specialitate să stabilească pagubele şi vinovăţii. Cei care vor fi vinovaţi vor plăti integral",
a declarat primarul sectorului 1 Andrei Chiliman.

"Nu au fost oameni în clădire. Am fost anunţat la 11.40",
a spus prefectul Capitalei Mihai Atănăsoaiei.

Potrivit declaraţiei locotenentului ISU, Cătălin Eftene, o parte din acoperişul primăriei s-a prăbuşit. La faţa locului au intervenit şi cei de la Rompres pentru a suplimenta apa.

Clădirea este considerată monument istoric şi a fost construită în 1927. La momentul renovării era construcţia cu cel mai înalt turn din Capitală.

La începutul anului 2011 renovarea trebuia să ia sfârşit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite