VIDEO Accident aviatic la Costeşti: experţii au trei ipoteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Accident aviatic la Costeşti: experţii au trei ipoteze
VIDEO Accident aviatic la Costeşti: experţii au trei ipoteze

Directorul de investigaţii din Ministerul Transporturilor, Mircea Ciucă, a declarat sâmbătă că ipotezele privind cauzele accidentului aviatic de la Costeşti sunt posibilitatea ca pilotului să i se fi făcut rău în momentul în care se afla în avion, o eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică.

Mai citeşte şi:


"În prezent, membrii comisiei de investigaţii tehnice din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) se află la locul accidentului pentru colectarea probelor. Cu cât reuşim să adunăm mai multe informaţii, cu atât vom afla mai repede cauzele care au determinat acest accident. Peste o săptămână o să avem deja primele concluzii", a declarat, Ciucă pentru NewsIn.

Potrivit reprezentantului MTI, avioanele de agrement nu au cutie neagră iar acest lucru face şi mai dificil actul de investigaţie tehnică.

Un avion particular de mici dimensiuni s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 18.00, pe un teren în apropierea localităţii Costeşti din Buzău.  Pilotul a murit. Citeşte despre toate accidentele de la aerodromul Clinceni.

  • Avionul pilotat de comandantul aerodromului din Clinceni Mihai Dobre, model Extra 300 L, de tip agrement, s-a prăbuşit la 5 iunie, în urma impactului cu solul pilotul decedând. Mihai Dobre efectua o acrobaţie extrem de dificilă, o coborâre pe verticală în spirală, moment în care a intrat în vrie, iar cauza poate fi una de natură tehnică sau o comandă greşită a pilotului, potrivit reprezentanţilor Ministerului Transporturilor.
  • La mai puţin de o lună, la 3 iulie, un alt avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe Aerodromul din Clinceni, la scurt timp de la decolare, pilotul, de asemenea, decedând. Costel Mugurel Uţă, cu peste 320 de ore de zbor, făcea un zbor de antrenament, probabil cu simulare de pană de motor.
  • Un planor tip IS 29 aparţinând Aeroclubului Român a aterizat forţat, la 6 iulie, între Mihăileşti şi Clinceni, pilotul fiind salvat. Se pare că avionul de mici dimensiuni a pierdut curenţii termici ascendenţi şi a aterizat într-un lan de floarea soarelui.
  • Cel mai recent incident a avut loc marţi, 25 august, când Teodor Pantea de 54 de ani din Tg Mureş, proprietar al unui avion particular cu care a încercat să decoleze de pe pista Aeroclubului din oraş, a fost grav rănit, după ce aparatul în care se afla s-a prăbuşit la puţin timp după decolare. Potrivit unui ofiţer ISU, aparatul „a ratat decolarea şi a căzut la de la mai puţin de 100 de metri”. Avionul de agrement a avut probleme la motor, potrivit comandantului Aeroclubului Târgu Mureş.



REALITATEA.NET - Un avion s-a prăbuşit în judeţul Buzău

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite