China reimpune stare de asediu în oraşul Urumqi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
China reimpune stare de asediu în oraşul Urumqi
China reimpune stare de asediu în oraşul Urumqi

Starea de asediu a fost reinstaurată, azi-noapte, în regiunea din vestul oraşului chinez Urumqi, au anunţat oficialii, după două zile în care intedicţia de a părăsi locuinţa a fost suspendată. 

Citiţi şi:
Cutremur în China: Un mort şi peste 300 de răniţi
Congresul Mondial al Uigurilor: 600-800 de persoane omorâte în China

Starea de asediu a fost suspendată în ultimele două zile, după ce oficialii au declarat că ţin oraşul sub control. Aseară forţele de ordine au invadat din nou oraşul.

Miercuri dimineaţa, locuitorii din capitala regiunii Xinjiang s-au trezit înconjuraţi de forţe de ordine, scrie BBC News.

Moscheele din oraş au rămas închise, vineri, cu excepţia a două dintre ele, care au deschis la cererea mulţimilor de muslmani uiguri care s-au adunat afară.

Oraşul, invadat de chinezii han, este ocupat de zeci de mii de membri ai forţelor de securitate, soldaţi si politişti, înarmaţi cu puşti automate, baionete şi tunuri, ocupând centrul localităţii. Forţele de ordine incearcă să oprească conflictele sângeroase izbucnite în urmă cu patru zile între uiguri, etnie majoritară în regiunea Xinjiang, şi chinezii Han.

Revolta a izbucnit duminica, cand s-au inregistrat 156 de morti si peste 1.000 de raniti. Oraşul se păstrează sub tensiune după violenţele de vineri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite