NASA: Următoarea lansare a navetei Atlantis la 16 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NASA: Următoarea lansare a navetei Atlantis la 16 noiembrie
NASA: Următoarea lansare a navetei Atlantis la 16 noiembrie

NASA a dat joi unda sa verde pentru lansarea navetei Atlantis la 16 noiembrie cu şase astronauţi la bord pentru o misiune spre Staţia Spaţială Internaţională.

Acestă decizie a fost anunţată la sfârşitul unei reuniuni a tuturor responsabililor misiunii.

Decolarea este prevăzută la ora locală 14.28 de la Centrul Spaţial Kennedy de lângă Cape Canaveral, în Florida.

Această dată va depinde, însă, de succesul lansării prevăzute la 14 noiembrie a unei rachete Atlas V de la baza aeriană foarte apropiată de Cape Canaveral, precizează agenţia spaţială americană într-un comunicat.

Dacă această lansare trebuie amânată până la 15 noiembrie, atunci lansarea navetei Atlantis va fi de asemenea amânată pentru cel mai devreme la 17 noiembrie.

Misiunea de 11 zile a navetei Atlantis şi a echipajului său va fi mai ales consacrată livrării de echipamente şi de piese de schimb diverse ce vor fi stocate în exteriorul ISS.

Astronauţii vor instala, cu ocazia a trei ieşiri în spaţiu, două platforme pe Staţie pe care vor fi amplasate aceste materiale de schimb pentru a fi utilizate ulterior în vederea continuării asigurării bunei funcţionări a ISS când cele trei navete ale flotei americane vor fi scoase din serviciu la sfârşitul anului 2010 sau începutul anului 2011, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite