Urmaşii delfinului Mark au costat 300.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urmaşii delfinului Mark au costat  300.000 de euro
Urmaşii delfinului Mark au costat 300.000 de euro

Delegaţia de la Delfinariul din Constanţa care a plecat săptămâna aceasta în China a achiziţionat trei exemplare, un mascul şi două femele, fiecare în vârstă de opt ani.

Delfinii au fost crescuţi în captivitate şi fac parte din aceeaşi specie ca şi Mark, delfinul care a murit vara aceasta, Tursiops truncatus ponticus.

Costul total este de 372.000 de euro, sumă care nu include transportul. Cei trei delfini nu vor ajunge însă la Constanţa de cât la sfârşitul anului, cu o cursă de avion specială.

„Mai este de pus la punct asigurarea în timpul zborului, plus avionul”, a precizat Cristian Darie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, instituţia care suportă toate cheltuielile.

Până să fie aduse mamiferele aici, doi-trei antrenori români se vor deplasa la Beijing Aquarium, unde se află în prezent delfinii, şi vor sta aproximativ două luni pentru a se acomoda cu aceştia.

Alţi trei dresori din China vor veni la Delfinariul din Constanţa pentru a-i ajuta pe urmaşii lui Mark să se acomodeze cu noua casă.

„Delfinii sunt dresaţi cu fluierul cu ultrasunete şi nu vor avea probleme cu dresorii, căci nu au învăţat comenzile în chineză“, a explicat directorul general al Delfinariului, Adrian Mînăstireanu.

Delfinii nu au însă nume. Directorul Mînăstireanu spune că pentru a-i boteza pe cei trei va mobiliza întregul judeţ. „Vom face o campanie şi vom alege numele pentru delfini. Ştim sigur că niciunul nu se va numi Mark“, a completat Mînăstireanu.

Atunci când vor fi aduşi la Constanţa, delfinii vor mânca numai hrană norvegiană. Administratorii Delfinariului speră că cei trei vor avea în curând şi urmaşi fiind la vârsta maturităţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite