Urmările accidentului de la Otopeni: Bomba din portbagaj a lăsat-o fără soţ şi fiică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Haida Florina Şerban din comuna dâmboviţeană Crevedia cere pedepsirea vinovaţilor pentru moartea celor dragi în groaznicul accident petrecut miercuri în Otopeni. Rudele celor trei persoane ucise în urma exploziei unei Dacii pe DN1 au primit ieri trupurile neînsufleţite în sicrie închise.

Două sate din comuna Crevedia, judeţul Dâmboviţa, îşi plâng morţii în urma tragediei petrecute în Otopeni. Victimele şi-au pierdut viaţa pe loc, după ce o autoutilitară care venea către Bucureşti a rămas fără o roată, a trecut peste bordura ce desparte sensurile de mers şi s-a răsturnat peste o Dacie 1310 care se deplasa regulamentar către Ploieşti. În urma impactului, autoturismul, care era alimentat cu GPL (gaz petrolier lichefiat), a explodat.

Potrivit familiei şi prietenilor, Alexandru Staicu (20 de ani), şoferul Daciei care a sărit în aer, se întorcea din Bucureşti împreună cu prietena sa, Mihaela Şerban (17 ani), şi cu Iulian Şerban (52 de ani), tatăl fetei.

“Erau deja morţi, sărăcuţii“

Tânăra în vârstă de 17 ani abia aterizase de la Madrid, unde petrecuse o lună alături de sora ei mai mare, Andreea. După ce au luat-o de la Aeroportul Băneasa, pe la ora 7.30, au vizitat o mătuşă din Capitală, iar apoi au pornit împreună către satul Mănăstirea, din judeţul Dâmboviţa.

În acest punct, povestea rudelor se opreşte. „Eu am rămas la sora mea în Bucureşti, iar ei au plecat spre casă în jurul orei 12.30. Atunci a fost ultima oară când mi-am văzut fetiţa şi soţul. Am încercat să îi sun mai târziu, dar aveau mobilele închise. Ei erau deja morţi, sărăcuţii“, spune îndurerată Haida Florina Şerban, mama fetei.

Cei doi tineri erau un cuplu-model

Mihaela şi Alexandru erau doi tineri îndrăgiţi şi formau un cuplu de invidiat. Fata era elevă în clasa a XI-a, la Grupul Şcolar „Dumitru Dumitrescu“, din Buftea, unde a terminat şi prietenul ei. „Era o fată foarte cuminte şi ţinea mult la Alexandru“, a spus plângând una dintre vecine.

Alexandru, foarte iubit în satul său, Samurcaşi, sărea mereu în ajutorul celorlalţi. „Era un băiat foarte bun. De fiecare dată când i-am cerut, m-a ajutat“, povesteşte Marius Toader, unul dintre prietenii lui cei mai buni.

Mama a leşinat peste coşciuge

În casa familiei Şerban, în loc să vină tatăl cu fiica, ieri au ajuns cele două sicrie sigilate după autopsie. Sicriul lui Alexandu a fost dus la Samurcaşi, unde îl aşteptau rudele.

O tristeţe apăsătoare a cuprins cele două sate vecine, care şi-au plâns morţii până noaptea târziu. Mama Mihaelei a leşinat de două ori de atâta suferinţă. „O să îmi înmormântez fetiţa în rochie de mireasă, că nici măcar nu a apucat să se mărite“, a spus femeia în hohote de plâns.

Printre lacrimi, ea a spus că nu se poate ca lucrurile să se termine astfel. „Vreau ca cel din cauza căruia mi-am pierdut şi fiica, şi soţul să fie pedepsit“, a adăugat ea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite