Uraganul Rick atinge gradul de intensitate maximă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uraganul Rick a devenit mai puternic în timpul serii de sâmbătă în largul coastei pacifice a Mexicului şi a atins gradul de intensitate maximă, cu vânturi suflând cu 260 de kilometri pe oră, a anunţat Centrul naţional de uragane american, NHC, cu sediul la Miami.

În mai puţin de 36 de ore, Rick a trecut de la categoria 1 la categoria 5, cea mai ridicată pe scara Saffir-Simpson, potrivit NHC, care l-a calificat drept "extrem de periculos".

La ora 21.00 GMT, Rick se afla la 470 de kilometri sud de Manzanillo, Mexic, unul dintre porturile cele mai importante ale Americii, şi la 1.065 de kilometri sud-est de staţiunea balneară Cabo San Lucas.

El avansa cu 24 de kilometri pe oră în direcţia vest-nord-vest în paralel cu coasta de sud a Mexicului, a precizat NHC.

Rick "continuă să se întărească", a indicat sâmbătă seară NHC, care a precizat totuşi că centrul uraganului s-ar menţine în largul coastelor mexicane în următoarele 48 de ore.

Rick este al şaptelea ciclon al sezonului 2009 în Pacificul de nord-est. Peninsula mexicană Baja California a fost mai ales lovită la începutul lunii septembrie de uraganul Jimena, care a provocat moartea cel puţin unei persoane şi pagube importante, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite