Unu din şapte bugetari, eliminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unu din şapte bugetari, eliminat
Unu din şapte bugetari, eliminat

Peste 200.000 de angajaţi din sectorul bugetar şi-ar putea pierde locurile de muncă până în 2011. Doar în acest fel va putea Executivul să respecte memorandumul convenit cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) privind reducerea cheltuielilor salariale, au declarat surse guvernamentale, citate de NewsIn.

La 30 aprilie 2009, în sistemul public erau aproape 1,4 milioane de angajaţi, ceea ce înseamnă că unu din şapte şi-ar putea pierde locul de muncă.

„Numărul angajaţilor de la stat ar trebui să scadă cu 5-6 procente în fiecare an până în 2011. O altă variantă ar fi reducerea salariilor, însă nu credem că va fi cineva de acord cu cea de-a doua variantă“, au precizat reprezentanţii Guvernului.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat în repetate rânduri că, în acest an, nu sunt prevăzute disponibilizări în zona bugetară. Întrucât nu există nicio şansă ca reducerile de personal să fie evitate, după cum susţin sursele citate, problemele se vor amplifica în următorii doi ani.

Reprezentanţii Executivului au adăugat că există bani şi variante pentru ca angajaţii de la stat să poată fi asimilaţi de mediul privat, însă se confruntă cu o mare rezistenţă a sindicatelor, care se opun cu vehemenţă disponibilizărilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite