Universităţile, provocate să formeze profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universităţile, provocate să formeze profesori
Universităţile, provocate să formeze profesori

Competiţia „Professoria - Profesori mai buni pentru copiii noştri“ a fost lansată astăzi de Fundaţia „Dinu Patriciu“ în colaborare cu Fundaţia Codecs pentru Leadership. Proiectul este destinat instituţiilor de învăţământ superior din România şi are ca scop dezvoltarea unor programe inovatoare de masterat în educaţie.

Mai citiţi şi:

Facultăţile care doresc să participe la competiţie trebuie să propună curriculumul pentru programe de masterat destinate absolvenţilor de facultate care îşi doresc o carieră de cadru didactic. Perioada de înscriere în concurs a propunerilor debutează astăzi şi va dura până la 1 februarie 2010.

Premii în valoare de 90.000 de euro
Trei facultăţi dintre cele care vor veni cu propuneri vor câştiga premii în valoare de câte 30.000 de euro. De asemenea, acestea vor putea implementa programele de masterat din octombrie anul viitor. „Prin competiţia colegială «Professoria»  ne propunem să oferim o soluţie pentru o mai bună pregătire pedagogică a studenţilor care îşi doresc să urmeze o carieră de profesor. Provocăm universităţile să dezvolte programe inovative de master în educaţie, care să formeze profesori pregătiţi să folosească metode didactice în pas cu evoluţia la nivel mondial a pedagogiei“, a declarat directorul general al Fundaţiei „Dinu Patriciu“, Tincuţa Baltag.

Câştigătorii, anunţaţi în februarie
Propunerile facultăţilor vor fi evaluate în funcţie de potenţialul de promovare a meseriei de profesor, pregătirea practică a viitorilor profesori, metodologia de evaluare a absolvenţilor, cu accent pe competentele specifice profesiei didactice.

 Juriul este format din profesori din învăţământul preuniversitar şi universitar, experţi în mediul de afaceri, dar şi din lideri ai asociaţiilor studenţeşti. Înscrierile în competiţie se fac pe website-ul concursului www.professoria.ro.

Cele trei programe de master şi facultăţile selectate vor fi anunţate la data de 15 februarie 2010. Acestea vor primi prima tranşă a finanţării în valoare de câte 10.000 euro, pentru acreditarea masterului de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). Facultăţile pot depune documentaţia necesară acreditării programului de master de către ARACIS până la 31 martie 2010.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite