Studenţii Universităţii Constantin Brâncuşi vor învăţa la Debarcader

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facultatea de Ştiinţe Economice va funcţiona în incinta Complexului Studenţesc

În prezent, Universitatea îşi desfăşoară activitatea atât în spaţii proprii, cât şi în spaţii închiriate. O bună parte dintre studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice fac naveta până la Drăgoieni pentru a participa la cursuri, iar cei ai Facultăţii de Sport merg la Liceul Economic sau Sportiv.

Profesorii şi studenţii au solicitat crearea de spaţii în oraş. „Este nevoie de spaţii noi de învăţământ atât pentru studenţii noştri, cât şi pentru profesorii universitari. Recent au fost demarate lucrările pentru amenajarea noului spaţiu de învăţământ chiar lângă Căminul Studenţesc de la Debarcader“, a precizat Liviu Neamţu, prorector al Universităţii Constantin Brâncuşi (UCB).

Iniţiativă bună

Potrivit conducerii UCB, la Debarcader va fi ridicat un imobil cu patru etaje unde se vor amenaja săli de curs, săli de seminarii şi conferinţe, precum şi laboratoare. „Atât anul acesta, cât şi în următorii ani vor fi înfiinţate noi specializări, iar spaţiile pe care le avem nu sunt suficiente. Pentru spaţiile închiriate la Drăgoieni, Liceul Sportiv şi Economic plătim aproximativ 3.000 de lei lunar“, mai precizează Neamţu.

În aceste condiţii studenţii nu vor mai fi nevoiţi să facă naveta în afara oraşului. „Este o iniţiativă bună. Viitorul spaţiu este binevenit. De doi ani fac naveta cu autobuzul până la Drăgoieni. De abia aştept să se termine lucrările la Debarcader“, a spus Ionuţ Pârcălăboiu, student în anul III la Facultatea de Ştiinţe Economice.

Lucrările de construcţie sunt executate de o firmă din Piteşti, iar valoarea investiţiei se ridică la 16.000.000 de lei. Reprezentantul societăţii speră că lucrările vor fi terminate la data stipulată în contract. „Doi ani este termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de construcţie, însă dacă Ministerul nu alocă banii, este posibil să terminăm şi în patru ani. Cu criza asta, nu se ştie cum vor decurge lucrurile“, a declarat Grigore Dobre, director general.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite