Ioan Pânzaru, rectorul Universităţii din Bucureşti: „ Fiecare are libertatea să facă topuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rectorii care au primit două sau trei stele în clasamentul Coaliţiei pentru Universităţi Curate nu sunt de acord cu calificările obţinute.

Universităţile mari din Bucureşti ocupă poziţii mai proaste în acest an comparativ cu anii trecuţi. Universitatea Bucureşti este cotată la trei stele şi ocupă locul 20. ASE are trei stele şi ocupă locul 6, iar Universitatea „Politehnică” este pe locul 27 şi are doar două stele.
Rectorului Ioan Pânzaru, de la Universitătea din Bucureşti nu-i convine poziţia din topul integrităţii. „Faptul că toată lumea face clasamente pentru universităţi este un mod de viaţă în România. Opinia celor de la CUC nu s-a schimbat faţă de noi de anul trecut, şi nici părerea noastră nu s-a schimbat faţă de ei”, a declarat Ioan Pânzaru. Rectorul susţine că universitatea nu a publicat în ultimul an posturile valabile pentru că posturile sunt blocate de Guvern. În privinţa articolelor în revistele cotate ISI, numărul acestora a crescut în ultimul an, mai susţine rectorul. „Din punctul acesta de vedere ar trebui să fim pe primul loc în rândul universităţilor româneşti, avem peste 600 de articole în ultimul an”, a mai spus Ioan Pânzaru.

Rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti arată că un astfel de top n-ar trebui să-i supere pe universitari, ci dimpotrivă să-i stimuleze să schimbe ceva. „ASE-ul stă prost. Mi-ar fi plăcut să fim cotaţi cu cinci stele cum nu e nicio universitate din România. Eu cred că topul integrităţii va stimula universităţile să arate mai bine”, a spus Ioan Roşca. În privinţa nepotismelor de la ASE despre care se vorbeşte în top, rectorul susţine că nu există rude care să aibă o funcţii de conducere în acelaşi timp. „Faptul că sunt familii asta nu înseamnă că nu au dat concurs.Nu au funcţii de conducere. Sunt tineri care s-au cunoscut la universitate şi s-au căsătorit şi n-avem ce să le facem. Voi citi acest raport şi îl voi analiza, dar n-o să dau afară oamenii care au venit prin concurs la universitate”, a mai spus rectorul.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite