Şefi de groază la „Universitatea de sex şi şpagă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şefi de groază la „Universitatea de sex şi şpagă”
Şefi de groază la „Universitatea de sex şi şpagă”

Rectorul Ştefan Drăgulescu câştigă lunar zeci de mii de lei fără a şti ce se întâmplă în universitate. Corina Drăgulescu, soţia rectorului de la Universitatea de Medicină „Victor Babeş”, este parteneră de afaceri cu foşti şi actuali subalterni de-ai soţului.

UPDATE: ASTĂZI, ora 17.14
Timişoara: Rectorul de la Medicină dă vina pe alţi mahări pentru depravarea din cămin

Doar în 2008, Drăgulescu şi soţia sa au încasat salarii din 14 surse. Rectorul ia bani de la facultate, din Parlament, de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, pe care l-a condus mulţi ani, de la cabinetul medical „Alias”, are finanţare directă pentru programe de cercetare şi ceva sume din drepturi de autor. Veniturile lunare ale rectorului Drăgulescu depăşesc 26.000 de lei, din care 17.000 vin din salariul de rector şi contracte de cercetare.

În numele soţului

Corina Drăgulescu este asociată la clinica Alias alături de mai multe persoane-cheie din lumea medicală timişoreană. „Clanul de la Medicină” conţine numele mai multor profesori universitari şi medici renumiţi care s-au îmbogăţit din banii statului şi ai pacienţilor din clinicile private şi de stat. Soţia rectorului este asociată cu doctoriţa Adina Ionac, medic cardiolog, fost subaltern al soţului.

Alţi asociaţi la aceeaşi clinică sunt tot foşti subalterni ai rectorului Drăgulescu: Milovan Slovenski, Sorin Pescariu şi Silvia Mancaş. Toţi sunt cardiologi. Ultimii doi predau la Universitatea de Medicină. Corina Drăgulescu se număra printre administratorii societăţii farmaceutice Arcatim, şi mai primeşte salariu şi de la Editura „Sudura”.

Proprietăţi în zone de lux

Potrivit declaraţiei de avere, familia Drăgulescu are proprietăţi în cele mai scumpe zone din Timişoara. Vila familiei este în Complexul Studenţesc, valoarea de piaţă fiind de aproximativ 500 de mii de euro. Drăgulescu mai deţine o casă de vacanţă la Poiana Mărului şi încă una la munte, la Văliug. De asemenea, familia Drăgulescu mai deţine două imobile în Lugoj şi un apartament în Bucureşti.

Scandalurile din mandatul Drăgulescu

Ştefan Drăgulescu este rectorul universităţii din 1992. A avut o singură „pauză”, în perioada 1996-1997. Sub mandatul său, universitatea a fost zguduită de numeroase scandaluri sexuale şi de corupţie.

2003 Adriana Gontean, şefa de lucrări de la Facultatea de Medicină Generală, a ajuns în atenţia presei în 2003, după ce câteva zeci de studenţi indieni s-au plâns că trebuie să plătească sume consistente de bani pentru a trece examenele la materia pe care aceasta o preda. După anchete prelungite, Gontean a fost condamnată la zece ani de închisoare.

2004 Profesorul Ioan Branea a fost filmat de o studentă în propriul birou, în timp ce accepta o partidă de sex pentru a-i mări tinerei nota la examen. Branea a fost filmat cu chiloţii în vine, dispus să mărească o notă de la 7 la 8 în schimbul unei partide de sex.

2007 Tot în căminul de la Medicină, în urmă cu un an şi jumătate, un student a găsit în toaletă un bebeluş nou-născut. Mama băieţelului, o studentă de 21 ani de la Facultatea de Stomatologie, a fost depistată după ce i s-a făcut rău şi a fost dusă la Maternitatea Odobescu. Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara (UMFT) consideră că toată vina pentru imoralitatea din căminele studenţeşti este a tinerilor.

Rectorul Ştefan Drăgulescu conduce Universitatea din 1992. Contactat telefonic, rectorul Ştefan Drăgulescu s-a declarat oripilat de crima din universitatea pe care o conduce. „Sunt în concediu. Este incredibil ce s-a întâmplat”, este singura declaraţie pe care a făcut-o Ştefan Drăgulescu, rectorul UMFT.

Decanul Doru Anastasiu s-a întors din concediu când a aflat de crima de la Medicină şi amână orice decizii pentru luna septembrie. Directorul administrativ al Căminului 1-2  declară că a urmat toate procedurile „ca la carte”.

Citeşte despre halul în care a ajuns Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara:

Universitatea de Medicină, sex şi şpagă de la Timişoara

Citeşte cum a evoluat cazul săptămâna aceasta:

Studenta acuzată în crima de la Medicină este incoerentă în arest

Universitatea de Medicină a dublat paza în căminul bordel şi pregăteşte alte măsuri de securitate
Studentul acuzat de crima de la Medicină a cerut să fie testat cu detectorul de minciuni
Blestemul de moarte al rromilor baştani loveşte din nou
Staborul din Timişoara a decis că fata este vinovată de crima de la Medicină


Filmul crimei de la Medicină

Carmen Bejan şi Sergiu Florea (foto), studenţi în anul al II-lea la Facultatea de Medicină din Timişoara, l-au ucis, la 31 iulie, chiar în una dintre camerele căminului studenţesc, pe şeful staborului ţigănesc din Banat, Trifu Schroth (65 de ani). Studenţii, ambii în vârstă de 20 de ani, au tranşat apoi cadavrul şi l-au pus într-un geamantan şi în pungi de plastic pentru gunoi, cu gândul de a-i da foc.

Trupul neînsufleţit a fost găsit în maşina victimei, întrucât tinerii nu au ştiut să pornească autoturismul. Rromul venise în cămin pentru a întreţine relaţii sexuale cu Carmen, refuzând apoi să plătească cei 500 de euro promişi pentru “plăcerile carnale” oferite de tânăra studentă.

Staborul ţiganilor a condamnat-o pe Carmen Bejan 

Rudolf Stancu, preşedintele Rromilor Creştini din Banat

Incoerenţa studentei Carmen Bejan, care ba recunoaşte că l-a înjughiat pe judecătorul de stabor, ba nu recunoaşte, i-a determinat pe capii familiei lui Trifu Schroth să se aşeze la masa “dreptăţii ţigăneşti” pentru a căuta adevărul. 20 de membri ai staborului s-au adunat în curtea casei bogătaşului asasinat şi au deliberat: fata este vinovată pentru crimă.

„Ne-am strâns toţi să punem cap la cap evenimentele. Fata l-a omorât pe Cioca (porecla lui Trifu Schroth). Am spus de la bun început, chiar şi când procuratura a trimis-o în judecată doar pentru complicitate la omor. Ce e asta, un joc de copii? Ba e albă, ba e neagră! Aici e vorba de o crimă, nu e de joacă. Ce fac ei e teatru. Acum vor să spună că Cioca a fost cel necinstit, numai să-i scape pe criminali”, a spus Ionică Constantin, cumnatul lui Trifu Schroth.

Rromii acuză problemele de la Medicină

În timp ce familia bărbatului tranşat în căminul universităţii nu înţelege contextul în care s-a produs crima, liderii organizaţiilor civice ale rromilor bănăţeni încep să arate cu degetul către situaţia anormală din Universitatea de Medicină. „Cred că ar fi cazul să se rezolve problemele grave de acolo.

Este o instituţie de învăţământ, trebuie bine supravegheată. În mod normal nu ar trebui să intre oricine în cămin, ca la un hotel. Dacă ar fi avut o pază serioasă, nu cred că se putea întâmpla nenorocirea. Cred că acel paznic ar trebui tras la răspundere”, a spus Rudolf Stancu, preşedintele Rromilor Creştini din Banat.

image
image
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite