Universitatea "Spiru Haret" a câştigat din nou procesul privind organizarea admiterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea "Spiru Haret" a câştigat din nou procesul privind organizarea admiterii
Universitatea "Spiru Haret" a câştigat din nou procesul privind organizarea admiterii

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis cererea Universităţii "Spiru Haret" de a suspenda Hotărârea de Guvern 749/2009, modificată şi completată prin HG 943, prin care i s-a permis să organizeze admitere, însă numai pentru specialităţile acreditate şi autorizate.

Potrivit deciziei instanţei, HG 749, cu completările ulterioare, este suspendată până la o decizie privind anularea ei. Acest al doilea proces, pentru anulare, începe în 19 ianuarie 2010.

Reprezentanţii Universităţii "Spiru Haret" au cerut, săptămâna trecută, instanţei suspendarea Hotărârii de Guvern 943/2009 pe motiv că unitatea de învăţământ a fost inclusă în lista universităţilor care pot să organizeze cursuri.

Astfel, la termenul de pe 20 octombrie al procesului în care Spiru Haret (USH) a solicitat Curţii de Apel Bucureşti anularea HG 749/2009, pe motiv că actul normativ interzice universităţii organizarea admiterii, reprezentanţii universităţii şi-au completat acţiunea iniţială şi au cerut instanţei să suspende şi Hotărârea de Guvern 943/2009. HG 943/2009 a fost emisă de Guvern pentru a completa HG 749/2009, în acest fel fiind inclusă pe lista universităţilor care pot organiza admitere şi Universitatea "Spiru Haret", însă numai pentru specialităţile acreditate şi autorizate.

Hotărârea de Guvern prin care se aprobă lista instituţiilor de învăţământ superior acreditate sau autorizate de către Ministerul Educaţiei se dă anual. HG nr. 749/2009  conţine o prevedere suplimentară, potrivit căreia universităţile neincluse pe listă nu mai pot organiza examenul de admitere. Altfel spus, universităţii Spiru Haret i s-a interzis expres, prin act normativ, să organizeze admiterea pentru anul universitar 2009/2010.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite