Universitatea Spiru Haret, din nou pe lista instituţiilor acreditate sau autorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea Spiru Haret, din nou pe lista instituţiilor acreditate sau autorizate
Universitatea Spiru Haret, din nou pe lista instituţiilor acreditate sau autorizate

Guvernul a decis, astăzi, introducerea Universităţii Spiru Haret în lista instituţiilor de învăţământ superior particular acreditate, modificând HG 749/2009 în care insituţia nu se regăsea şi nu putea organiza examen de admitere la specializările acreditate sau autorizate.

"Guvernul a decis astăzi introducerea Universităţii Spiru Haret în lista instituţiilor de învăţământ superior particular acreditate precizând clar specializările şi programele de studii acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu în cadrul acestei instituţii de învăţământ", a anunţat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

În acest sens Executivul a modificat Hotărârea Guvernului numărul 749/2009 pentru aprobarea nomenclatorului domeniilor, a structurilor de învăţământ superior şi a specializărilor şi programelor de studii universitare de licenţă acreditte sau autorizate să funcţioneze provizoriu organizate de acestea.

Guvern a luat această măsură după ce în şedinţa de săptămâna trecută a fost aprobată Ordonanţa Guvernului privind dreptul studenţilor înmatriculaţi la fomele de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă de a continua studiile la programe de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate.

"Actul normativ prezentat de doamna Ecaterina Andronescu a fixat cadrul juridic pentru măsurile propuse de Ministerul Educaţiei în scopul intrării în legalitate a Universităţii Spiru Haret", a precizat Muntean.

"Una dintre cele mai importante măsuri la care făcea referire ordonanţa era desfiinţarea şcolarizării pentru toate specializările, programele de studii provizorii sau acreditate la forma de învăţământ la distanţă", a mai menţionat purtătorul de cuvânt al premierului Emil Boc.

Vineri, 14 august, Curtea de Apel Bucureşti a admis, în parte, acţiunea Universităţii "Spiru Haret" împotriva Guvernului, în sensul că a suspendat executarea a două articole din HG 749 din 2009, care nu îi permit acesteia să organizeze admitere, însă hotărârea nu este definitivă. Instanţa a mai decis că Ministerul Educaţiei trebuie să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 7.500 de lei.

Recursul poate fi introdus în cinci zile.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au susţinut că, după ce va primi comunicarea sentinţei şi motivele instanţei, vor face recurs la ­Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite