Universitatea Bucureşti şi Universitatea Babeş-Bolyai, partenere la granturi acordate de Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea Bucureşti şi Universitatea Babeş-Bolyai, partenere la granturi acordate de Comisia Europeană
Universitatea Bucureşti şi Universitatea Babeş-Bolyai, partenere la granturi acordate de Comisia Europeană

Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca sunt partenere cu universităţi din Viena şi Italia la două granturi acordate de Comisia Europeană în cadrul Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii.

Unul dintre granturi este obţinut de proiectul "Evaluarea, structurile tutoriale şi formarea iniţială a profesorilor la disciplinele Educaţie civică /politică/, Studii Sociale /Culturale şi Istoria Europei- studiu comparativ", fiind contractat de Universitatea din Viena, în timp ce Universitatea din Bucureşti este unul dintre parteneri, alături de instituţii de cercetare şi de formare a cadrelor didactice din mai mult de douăzeci de ţări.


Obiectivul proiectului este cercetarea structurilor, conceptelor, standardelor de evaluare, cât şi a sistemelor tutoriale şi formare iniţială  a cadrelor didactice care predau disciplinele enumerate mai sus.

Proiectul va fi finalizat printr-un studiu comparativ publicat atât în variantă printată, cât şi un portal web.


Beneficiarii studiului vor fi organizaţii internaţionale în domeniul educaţiei, ministere ale educaţiei şi instituţii de formare a cadrelor didactice.

Universitatea Babeş-Bolyai,împreună cu alte şapte instituţii de învăţământ din Europa au obţinut un grant pentru proiectul "Evaluarea învăţămâtului profesional  şi tehnic în contextul noului cadru economic". 

Proiectul se referă la nevoile grupurilor dezavantajate (migranţi, persoane cu handicap, lucrători în vârstă, persoane care părăsesc sistemele de educaţie timpuri).

Un alt proiect se referă la nevoile sociale şi de ocupare a forţei de muncă specifice grupurilor dezavantajate, mai ales în contextul actual al recesiunii economice.

Durata ambelor proiecte este de 36 de luni, relatează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite