Uniunea Europeană caută soluţii pentru rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La şedinţa Consiliului European de iarnă, înalţii oficiali ai UE au luat în discuţie problema rromilor. Consiliul European a decis elaborarea unui raport privind situaţia rromilor, document ce

La şedinţa Consiliului European de iarnă, înalţii oficiali ai UE au luat în discuţie problema rromilor. Consiliul European a decis elaborarea unui raport privind situaţia rromilor, document ce urmează să fie finalizat până în iunie 2008.


Preşedintele Traian Băsescu a precizat că raportul nu se va referi doar la cetăţenii rromi de origine română.
"Nu este vorba doar de comunitatea rromă din România, ci va fi un raport de evaluare a situaţiei rromilor pe teritoriul UE cu diagnosticarea situaţiei şi cu propuneri, pentru ca un program de incluziune a rromilor la nivel european să fie finanţat şi pus în aplicare", a afirmat şeful statului. Potrivit lui Băsescu, la Bruxelles s-au luat şi alte decizii de interes major pentru români. Aceştia vor beneficia de un regim preferenţial în ce priveşte distribuţia forţei de muncă în interiorul Comunităţii Europene.


Primul-ministru român şi omologul său spaniol, Luis Zapatero, au convenit, la Lisabona, ca la începutul anului 2008 să aibă loc o şedinţă comună de guvern. După cum a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Camelia Spătaru, în cadrul şedinţei româno-spaniole, se va discuta şi situaţia muncitorilor români din Peninsula Iberică. (Oana Iuraşcu, corespondenţă din Bruxelles)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite