Unitate de intervenţie la inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Transfrontalier pentru Situaţii de Urgenţă a fost finalizat. Colaborare româno-maghiară, în prima fază, centrul regional este pregătit pentru intervenţia la inundaţii. A fost

Centrul Transfrontalier pentru Situaţii de Urgenţă a fost finalizat. Colaborare româno-maghiară, în prima fază, centrul regional este pregătit pentru intervenţia la inundaţii. A fost amenajat în comuna Giroc, din apropierea Timişoarei. Au fost cumpărate şi echipamentele necesare salvării rapide a sinistraţilor şi bunurilor în cazul unei calamităţi.

Centrul este dotat cu o maşină de teren, două autocamioane pentru transportul persoanelor şi a echipamentelor, o autocisternă pentru transportul apei potabile şi aparatură de transmisie radio. Au mai fost aduse patru bărci cu motor, două motopompe de mare capacitate dar şi două echipamente de scafandru.

Investiţia a fost realizată din fonduri europene şi a costat 850.000 de euro. Consiliul Judeţean Timiş a aprobat şi procedurile de
intervenţie în caz de inundaţii, aprobări pe care trebuie să le dea şi judeţele partenere: Arad, Bihor şi Csongrad.  Funcţionarea va fi supervizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat. Autorităţile vor să extindă centrul.

„Vrem să mai depunem două proiecte, unul pentru instruirea personalului şi unul pentru a putea interveni la orice gen de situaţie de urgenţă”, a spus preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite