Piaţa Unirii, inaugurată cu scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Unirii, inaugurată cu scandal
Piaţa Unirii, inaugurată cu scandal

Inaugurarea parţială a pieţei centrale a oraşului a fost întâmpinată de protestele UDMR. Inaugurarea primei părţi a lucrărilor din Piaţa Unirii va fi sărbătorită astăzi printr-un concert al cărui cap de afiş este formaţia Pasărea Colibri.

Lucrările la piaţă au durat aproape şase luni şi au costat 5,888 milioane de lei. Urmează o detaliere a costurilor după primirea devizului de lucrări de la firma Iridium, recepţia lucrărilor de către beneficiar şi plata acestora.
Inaugurarea noii pieţe a avut loc astăzi de la ora 14.00 şi a fost marcată de un protest de tip flash-mob la care au participat circa 150 de membri şi simpatizanţi UDMR, care au întors ostentativ spatele oficialităţilor care participau la inaugurare. Maghiarii au acuzat faptul că reprezentanţii lor nu au fost invitaţi să ia parte la ceremoniile legate de inaugarea pieţei.
În acest context, ei şi-au arătat nemulţumirea faţă de „ignorarea trecutului şi prezentului populaţiei maghiare a oraşului (...) cu omiterea oricărei referiri privitoare la caracterul şi trecutul multicultural al acestui spaţiu public”, se arată într-un comunicat al UDMR.
Reprezentanţii Primăriei nu au comentat incidentul, până la închiderea ediţiei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu, lucrările la grupul statuar Matei Corvin sunt programate să fie finalizate în vara anului viitor. Acestea sunt realizate de firma Concefa, care a preluat şantierul abia în această vară, la câteva luni după începerea lucrărilor la Piaţa Unirii.
Muncitorii priveau astăzi de pe statuie la inaugurare, îmbrăcaţi ca pentru toiul iernii. „Am muncit greu în ultimele zile, abia acum avem timp de o ţigară”, spune unul dintre ei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite