„Uninominalul nu trage cu mine la plug”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În comuna Dumbrava ţăranii spun că vor merge la vot, deşi nu au înţeles cum stă treaba cu colegiile şi votul uninominal. Mai toţi localnicii din comuna mehedinţeană nici nu ştiu că s-a schimbat sistemul de votare pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 30 noiembrie.

„Politicienii sunt cu politica, noi suntem cu munca! Eu vin cu boii de la plug taică, nu am auzit de uninominal ăsta şi nici nu mă interesează! Nici nu ştiu dacă mă duc la vot”, spune Ion Bădăluţă, un ţăran în vârstă de 62 de ani din Dumbrava.

Ei spun totuşi că mai au timp să se gândească pe cine vor alege, că doar e secret votul. Marin Nistor, un pensionar în vârstă de 66 de ani nu ştie nici el ce înseamnă votul uninominal, dar se gândeşte bine pe cine va vota.

„Mă voi duce la votare şi văd acolo cum e cu votul ăsta nou, dar voi vota pe cine vreau eu”, spune bătrânul.

Colegiile, un mister

Şi felul în care sunt împărţiţi candidaţii pe colegii este un mister pentru localnicii din Dumbrava. „Habar n-am care sunt candidaţii! Că doar nu vin ei să sape ogorul în locul nostru!”, spune Maria Zimţea, în vârstă de 48 de ani.

Nici tinerii nu par prea preocupaţi de alegeri. Munca e mai importantă pentru ei. 

„Vin seara obosit de la muncă şi nu mai am timp de televizor sau de radio. Nici nu cred că mă voi duce la votare!”, declară Emil Savu, un tânăr în vârstă de 29 de ani.

Autorităţile locale spun că este de datoria fiecărui cetăţean să se informeze. „La ţară, unii nu ştiu de votul uninominal, dar alţii se mai şi prefac că nu ştiu. Nimeni nu este obligat să-i informeze din poartă-n poartă”, a precizat subprefectul Nicolae Drăghiea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite