Uninominal nou cu dalmaţieni vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru primele alegeri uninominale filialele partidelor pregătesc candidaţi pătaţi, perdanţi ai alegerilor locale şi nume scoase de la naftalină Filialele partidelor din Arad, Bihor,

Pentru primele alegeri uninominale filialele partidelor pregătesc candidaţi pătaţi, perdanţi ai alegerilor locale şi nume scoase de la naftalină

Filialele partidelor din Arad, Bihor, Caraş-Severin şi Timiş mai scot de la naftalină personaje uitate de ani de zile, care au condus instituţii publice.

În Timiş sunt scoşi de la naftalină Victor Dumitraşcu (PSD), fost preşedinte al Casei de Sănătate, şi Ciceronis Cumpănăşoiu (PSD), fost director al veterinarilor.

Timişenii mai pot vota clienţi ai Parchetului. Un exemplu e vameşul Gheorghe Ciobanu (PD-L) implicat în cel mai mare dosar de contrabandă din Banat. Alt exemplu este Iosif Oncu (PSD), fost primar la Sânnicolau Mare, cercetat de DNA, pentru afaceri din bani publici prin firmele familiei.

Nume grele, mai încearcă o dată

PSD Timiş îl mai propune pe Nicolae Oprea, fost şef al Direcţiei Agricole, urmărit penal pentru distrugerea a peste o sută de hectare de livadă. Liderul PD-L Timiş, Dorel Borza, şi Ilie Sârbu, liderul PSD, candidează la Senat. Intră în joc şi Ion Răducanu, candidatul perdant al PSD la Primăria Timişoara.

Adrian Cioroianu este impus de la Bucureşti, pentru Senat, pe fondul crizei din PNL Timiş. Doi rectori îşi încearcă norocul tot la Senat: din partea PNL- Nicolae Robu, iar din partea PD-L, Ştefan Drăgulescu.

Fost primar în Oradea, deputat european

În Oradea, singurul partid care şi-a făcut publică lista cu posibilii candidaţi este PD-L. Printre ei se află deputatul european, Petru Filip, fost primar. Ştefan Seremi, fost preşedinte al Consiliului Judeţean candidează şi el, alături de ex-parlamentarul Octavian Bot şi actualii parlamentari Ionela Bruchental şi Gheorghe Sârb.

Negocieri în Caraş

PSD şi PC Caraş-Severin negociază candidaţii. Una dintre propuneri este Ilie Mustăcilă, fost preşedinte al Consiliului Judeţean. Pe lista deputaţilor se mai află preşedintele PSD Caraş, Ion Mocioalcă, şi Ioan Ţundrea (PC).

PNL îl scoate în luptă pe vicepreşedintele CJ Caraş, Iulian Georgevici, şi pe deputatul Valentin Boşneac. Pe listele pentru Senat se regăsesc Horia Irimia, Boris Vatzulik, Petru Strejariu, Traian Smultea şi Ion Tabugan.

Primarii vedetă din Arad vor în Parlament

Filialele arădene mizează pe edilii cu popularitate. PD-L propune la Camera Deputaţilor doi primari: Iustin Cionca de la Pecica şi Gheorghe Feieş de la Sebiş, aleşi cu peste 80 la sută, din primul tur.

Printre personalităţile PD-L care doresc mandate de senatori sunt fostul vicepremier Gheorghe Seculici şi fostul senator PRM Aurel Ardelean. Senatorul PSD Vasile Dan Ungureanu, fost prefect al Aradului, se va regăsi tot pe listele de la Senat, iar deputatul conservator Lia Ardelean mai vrea un mandat. Surse din PNL Arad spun că aici va candida şi Norica Nicolai, impusă de la centru.

Colegii

TIMIŞ În Timişoara sunt patru colegii de deputaţi şi două de senatori, cu peste 290.000 de alegători.

ARAD Trei colegii vor fi în municipiu pentru Camera Deputaţilor şi unul pentru Senat, iar în restul judeţului patru colegii vor fi pentru deputaţi şi două pentru Senat.

BIHOR Judeţul va fi împărţit în patru colegii pentru senatori şi nouă colegii pentru deputaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite