Uniforme de tot râsul la Penitenciarul Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii de la Penitenciarul Bacău se declară jenaţi de uniformele pe care sunt nevoiţi să le îmbrace zi de zi la serviciu. Gardienii susţin că ţinutele intrate în dotarea unităţii încă

Agenţii de la Penitenciarul Bacău se declară jenaţi de uniformele pe care sunt nevoiţi să le îmbrace zi de zi la serviciu. Gardienii susţin că ţinutele intrate în dotarea unităţii încă din 2007 sunt croite în bătaie de joc.

„La hainele de vară, pantalonii mai sunt cum mai sunt, deşi măsurile reale nu corespund cu cele de pe etichetă. Cămăşile sunt însă foarte largi şi foarte scurte, uneori nu ajung nici până la buric”, a explicat Neculai Panţâru, liderul de sindicat din Penitenciar.

Liderul sindical a mai spus că unele ţinute de iarnă fie au o mânecă mai scurtă şi una mai lungă, fie una mai largă şi alta mai îngustă.

„De regulă, încercăm să mascăm defectele care nu ne incomodează mişcările. Cele care sunt vizibile cu ochiul liber ne fac să arătăm ridicol”, ne-a spus unul dintre agenţii care s-au pricopsit cu o uniformă cu cotierele în faţă.

Recepţia uniformelor, un mister


Conducerea Penitenciarului Bacău recunoaşte problema uniformelor, dar ridică neputincioasă din umeri. „Aşa le-am primit. Licitaţia a fost organizată de magistraţii care au fost atunci la conducerea Administraţiei  Naţionale a Penitenciarelor (ANP)”, a precizat Claudiu Margasoiu, directorul Penitenciarului Bacău.

Reprezentanţii ANP spun că nu au primit până acum nicio plângere din teritoriu pe această temă, dar recunosc că situaţia este penibilă.

„Cei care au avut ghinionul să primească o astfel de uniformă trebuiau din primul moment să solicite la magazie schimbarea acesteia”, a declarat comisarul Denisa Necula, de la Biroul de Relaţii Publice a ANP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite