Ungurii fac focul cu lemne din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi maghiari din Ungaria trec graniţa în judeţul Arad pentru a cumpăra lemne de foc. Primarul comunei Vârfurile, Radu Giurgelea, ne-a declarat că maghiarii au început să vină la

Tot mai mulţi maghiari din Ungaria trec graniţa în judeţul Arad pentru a cumpăra lemne de foc. Primarul comunei Vârfurile, Radu Giurgelea, ne-a declarat că maghiarii au început să vină la Arad după lemne imediat după ce România a aderat la UE.

"Cumpără lemn de foc care la ei e foarte scump pentru că nu au păduri. 60% din cumpărătorii de lemne din zona Vârfurile sunt maghiari", a spus Giurgelea. În zona Vârfurile, lemnul de foc se vinde cu 40 de euro metrul cub, iar în Ungaria preţul ajunge la 60 de euro.

În zona Sebiş se poartă trocul

Lemn se vinde şi din zona Sebiş - Moneasa. "Sunt foarte mulţi maghiari care vin în zona noastră după lemne. Preţurile pornesc de la 35 de euro metrul cub, iar pentru cei care cumpără cantităţi mai mari, metrul cub ajunge la 32 de euro", ne-a declarat Radu Demetrescu, primarul din Sebiş. De asemenea, în această zonă este la modă trocul. Maghiarii care doresc să cumpere lemne oferă în schimb porumb sau legume.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite