Ungureanu, şef la SIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Mihai Răzvan Ungureanu va fi noul director al SIE. Surse apropiate fostului ministru de externe au confirmat, pentru "Adevărul", că preşedintele Traian Băsescu va trimite astăzi

Liberalul Mihai Răzvan Ungureanu va fi noul director al SIE. Surse apropiate fostului ministru de externe au confirmat, pentru "Adevărul", că preşedintele Traian Băsescu va trimite astăzi parlamentului scrisoarea de numire a lui Ungureanu în funcţia rămasă vacantă după demisia lui Claudiu Săftoiu.

Liberalul este cunoscut ca fiind un apropiat al liderului PLD, Theodor Stolojan, nu puţine fiind zvonurile privind înscrierea acestuia în formaţiunea liberal-democrată.

Deşi a negat cu vehemenţă un astfel de scenariu, Ungureanu s-a distanţat serios, în ultima perioadă, de PNL şi de premierul Călin Popescu Tăriceanu. El a refuzat prima poziţie a listelor liberale pentru Parlamentul European, invocând existenţa unor probleme de familie.

În prezent, fostul şef al diplomaţiei române ocupă postul de reprezentant special la Iniţiativa de Cooperare în Sud-Estul Europei (SECI), de la Viena. Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din funcţia de ministru de externe în luna februarie a acestui an, în urma scandalului legat de reţinerea unor muncitori români în Irak, sub acuzaţia de spionaj. Ulterior, el s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL pentru a putea prelua postul de la SECI.

Claudiu Săftoiu a demisionat de la conducerea SIE în martie 2007, în urma unui scandal legat de interceptarea ilegală a telefoanelor unor politicieni de către ofiţerii instituţiei. Serviciul a fost coordonat de directorul-adjunct, generalul Silviu Predoiu. Săptămâna trecută, Săftoiu a mărturisit, într-un comentariu publicat într-un cotidian central, că preşedintele Traian Băsescu i-a cerut să părăsească postul. (Bogdan Costache)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite