Ungaria vrea salarii mai mici pentru miniştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ungaria are în plan limitarea salariilor managerilor companiilor de stat, să înjumătăţească salariile membrilor consiliilor de administraţie şi să reducă lefurile miniştrilor cu 15%, a anunţat astăzi premierul Gordon Bajnai.

Potrivit Reuters, Bajnai a explicat că parlamentul va vota măsura reducerii salariilor miniştrilor şi o diminuare a altor beneficii, cum sunt diurnele.

"Am propus azi ca managerii şi principalii oficiali ai companiilor de stat să dea un bun exemplu, pentru că ar trebui să fie în fruntea celor care să ofere un model de solidaritate socială", a declarat Bajnai,  în cadrul unei conferinţe de presă.

Salariul mediu din Ungaria era de 544,1 dolari în februarie, ultima lună pentru care sunt disponibile statistici. Guvernul condus de Bajnai a luat deja măsuri drastice privind diminuarea pensiilor şi a ajutoarelor sociale, pentru a salva bugetul de la colaps.

Reamintim că prim-ministrul ungar a fost învestit luna trecută. El a promis că va scoate Ungaria din cea mai gravă criză economică din ultimii 20 de ani şi munceşte pentru un salariu lunar simbolic de 1 forint.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite