Unde parchează un taximetrist? Unde vrea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indolenţa conducătorilor de taxi din Bucureşti a devenit proverbială, dar poliţiştii spun că, în ultima perioadă şi cei din provincie au început să încalce regulile de circulaţie.

Taximetriştii sunt uşor de recunoscut: trec pe roşu, depăşesc fără să se asigure, se „bagă în faţa” şoferilor care circulă corect sau parchează în staţiile de autobuz, treceri de pietoni sau chiar în colţul intersecţiei. Iar cine are „ghinionul” să îi stea în drum, se alege, sigur, cu o întreagă „colecţie” de înjurături şi ameninţări. Poliţiştii spun că şoferii de taxi sunt greu de „educat”, pentru că ei consideră că aceste ilegalităţi sunt de fapt drepturi pentru categoria din care fac parte.

Se anunţă prin staţii

Amenzile de la poliţie nu-i mai sperie demult, mai ales că în cazul unor razii ale oamenilor legii, taximetriştii se anunţă între ei prin staţii. Potrivitrapoartelor Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, de la începutul anului, până la 31 august, 8.166 de taximetrişti au fost amendaţi, pentru opriri şi staţionări ilegale, cu peste 160% mai mulţi decât în perioada similară a anului trecut, când s-au înregistrat doar  3.138 de amenzi. Sancţiunea nu este însă descurajatoare. Pentru oprire se dau 2-3 puncte amendă şi 2 puncte de penalizare, iar pentru staţionare, 4-5 puncte amendă şi 3 puncte de penalizare. Punctul de amendă este 60 de lei.

„Sunt waiting”

 În cazul în care sunt prinşi că staţionează ilegal, aceştia găsesc drept scuză faptul că este în aşteptarea clientului :” Sunt „waiting” şefu`, plec acuma, cum vine clentul!`”. De multe ori chiar pleacă, dar doar pentru puţin timp, până trece „garda”, apoi se reîntoarce la locul lui.
Oamenii se plâng că nu pot să se urce în autobuze, din cauza taxiurilor parcate chiar în staţie sau că nu pot să se asigure când traversează, pentru câ taximetriştii opresc pe trecerile de pietoni. Şi ceilalţi şoferi au plângeri împotriva şoferilor de taxi, pentru că aceştia au obiceiul să şicaneze în trafic şi parchează chiar în colţurile intersecţiilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite