Unde ieşim într-un oraş istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unde ieşim  într-un oraş istoric
Unde ieşim într-un oraş istoric

Puţine terase reuşesc să păstreze autenticitatea istorică a oraşului. Ziarul „Adevărul de Seară” vă prezintă două dintre terasele cele mai frecventate din zona istorică a Bistriţei.

Bistriţenii care doresc să se simtă bine, să fie serviţi prompt şi să nu uite că se află, totuşi, într-un oraş cu o puternică tradiţie istorică, pot alege terasele din centrul istoric şi din Parcul Municipal. Un strop de linişte într-un cadru natural deosebit sau nobleţea unei terase premium sunt variantele pe care vi le propunem pentru o seară de vară.

Terasa cu insule

În Parcul Municipal, departe de vacarmul circulaţiei şi aproape de tot ceea ce înseamnă bunul-gust şi servirea ireproşabilă, se află terasa Corrida& Sol. Un loc plin de verdeaţă, cu scaune comode şi o servire mai rar întâlnită pe terasele din oraş.

Corrida este locul  ideal pentru o seară cu prietenii sau cu familia. Cu o capacitate de ocupare de peste 100 de locuri, grupate în insule cu verdeaţă şi flori decorative, terasa dispune de un spaţiu aerisit şi ferit de curiozitatea trecătorilor, cu un spaţiu special amenajat pentru copii şi tinerele mămici .

Din meniul unei seri de vară, la terasa Corrida, puteţi servi bere de diverse sortimente la preţuri între 3,5 şi 9 lei. Tot aici puteţi comanda vin la pahar la 5 lei, cocktailuri fără alcool la preţuri între 8 şi 12 lei, şi băuturi alcoolice în combinaţii exotice. Oferta de preparate gătite cuprinde reţete tradiţionale, dar şi deserturi pe bază de îngheţată. Tot aici, părinţii pot sta liniştiţi pentru că cei mici nu le vor da bătăi de cap, având la dispoziţie propriul loc de  joacă.

Terasă premium din centrul istoric

Pe Pietonalul Liviu Rebreanu, restaurantul şi terasa Central îşi aşteaptă clienţii  într-un decor rafinat, chiar în faţa casei Iona Zidaru, monument emblematic la Bistriţei.

Cu o vedere de ansamblu asupra Bisericii Evanghelice şi a întregii inimi a fostului burg medieval, terasa este locul în care vă puteţi opri într-o seară de vară pentru a savura o gamă variată de preparate de grătar, deserturi, dar şi băuturi la preţuri accesibile. Pe acordurile unor melodii din repertoriul grecesc, englezesc sau chiar românesc, interpretate de Melania Zăgrean, bistriţenii care aleg să îşi petreacă o seară pe Pietonal nu vor avea nimic de regretat.

De la meniul zilei, la 11,5 lei, până la grătare de porc, vită, pui şi berbec, toate se regăsesc în meniu. Preţurile sunt accesibile, iar servirea nu o să vă dezamăgească. Dacă alegeţi terasa Central, asiguraţi-vă că nu plecaţi fără a gusta sortimentele de înghetaţă la 7,5 lei şi cocktailurile cu preţuri până în 10 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite