Unde ne putem răcori pe timp de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unde ne putem răcori pe timp de caniculă
Unde ne putem răcori pe timp de caniculă

Staţiunea Tăşnad, ştrandul din Carei, balastierele Iojib şi Apa sunt singurele oaze în vremuri toride. Municipiul Satu Mare nu are niciun ştrand deschis în acest sezon estival.

Pentru că Satu Mare a rămas în acestă vară fără ştrand, opţiunile pentru un weekend răcoros se restrâng la cele câteva zone de agrement din judeţ şi eventual aquapark-urile apropiate din Ungaria.  Pentru un întreg weekend de bălăceală la ştrandul din staţiunea Tăşnad, sătmărenii au aproape 800 de locuri de cazare.
„Îi aşteptăm pe sătmăreni, mai ales că este caniculă pot rămâne chiar pentru tot weekendul. O cameră pentru două persoane costă pe noapte între 50 şi 80 de lei, sau sunt şi locuri de campare la preţuri accesibile“, spune primarul Andrei Veron. Intrarea pentru o zi costă şapte lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari, patru lei.
Intrarea la plaja de la balastiera Joib este de doar patru lei, iar pentru copii cu vârste de până la 14 ani este gratuită.

Relaxare la Iojib şi festival house la Apa

La circa 30 de kilometri de Satu Mare, în zona de agrement de la Iojib sătmărenii pot găsi şi locuri de cazare în cabanele de pe marginea lacului. „Mie îmi place mai mult la Iojib decât la Apa. Vin cu familia şi avem parte de mai multă linişte decât în alte părţi, în plus că nisipul este mai fin”, spune Iosif Demeter, unul dintre sătmărenii aflaţi la balastiera Iojib.
La plaja Apa, chiar în acest sfârşit de săptămână are loc şi festivalul de muzică electronică Aquasound. Cei care vor să intre în perimetrul rezervat desfăşurării festivalului au de plătit  între 80 de lei pentru o zi şi 120 de lei pentru cele două zile.
În afara locului de desfăţurare a festivalului, preţul unui bilet de intrare este de trei lei de persoană şi cinci lei pentru autoturisme.
„Este bine la Apa pentru că apa este mai rece decât la Iojib de exemplu, şi în plus aici au loc şi evenimente”, spune Raul Cristea.
În zona balastierei apa are o adâncime de 25 - 30 m şi o suprafaţă de 130 ha. Vizitatorii pot campa la preţul de 10 lei pentru 24 de ore, sau se pot caza la hotelul din cadrul zonei de agrement la preţuri între 80 şi100 de lei. Închirierea unui şezlong costă 10 lei pentru o zi. 

Concerte la Strandul Joy

Administratorii ştrandului din Carei au pus la cale un program de concerte şi evenimente ce vor avea loc pe întreg parcursul sezonului estival.
După ce ieri au concertat cei de la Fly Project, în data de 31 iulie este aşteptată trupa Hooligans, iar la 7 august formaţia Charlie. Săptămânal au loc DJ party-uri, beach voley şi diverse concursuri.
„Într-un weekend avem şi peste 10.000 de vizitatori, oamenii vin să se răcorească şi să mai scape de caniculă, dar şi să se distreze, pentru că avem multe evenimente”, spune Szabolcs Varga, administratorul zonei de agrement.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite