Un subofiţer de la o unitate militară din Bârlad s-a împuşcat mortal în timpul serviciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un subofiţer în vârstă de 30 de ani, de la o unitate militară din Bârlad, s-a împuşcat  astăzi dimineaţă în timpul serviciului cu arma din dotare. Subofiţerul a murit ulterior la Spitalul de Urgenţă din Bârlad.

Citește pe aceeași temă:

Arad: Poliţistul împuşcat de un urmărit general a pierdut o bucată din intestin

Arad: Glonţul magic a avut o traiectorie bizară

UPDATE ora 10:00  Misterul morţii subofiţerului Liviu Rotaru va fi desluşit de procurorii militari. "Noi am fost sesizaţi despre acest incident de un coleg de-al subofiţerului. Acest caz nu este de competenţa noastră şi tocmai de aceea ancheta va fi efectuată de procurorii de la Parchetul Militar Iaşi si cadrele Unităţii Militare", ne-a declarat în această dimineaţă Loredana David, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

UPDATE ora 10:00 Sergentul  Liviu Rotaru era şeful gărzii în momentul producerii tragediei şi răspundea de toate santinelele care păzeau unitatea militară pe schimbul lui. El s-a împuşcat în camera de gardă a unităţii

UPDATE ora 09:40 Subofiţerul a fost încadrat în UM 01411 Bârlad la începutul acestui an. Arma lui din dotare, un pistol, era de calibru 9 mm.

UPDATE ora 09:30 Conducerea Unităţii Militare refuză să facă declaraţii. Jurnaliştii nu au acces în incinta unităţii, acolo unde criminaliştii culeg probe de la faţa locului şi iau declaraţii de la colegii subofiţerului.

Subofiţerul Liviu Rotaru, în vârstă de 30 de ani, a fost dus în stare gravă la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului de Urgenţă Bârlad după ce se împuşcase. El avea o plagă împuşcată la tâmplă. Tânărul a murit la scurt timp după ce a sosit la spital.

"La ora 4.11, am primit un apel la numărul de urgenţă 112 prin care ni se solicita intervenţia în cazul unui subofiţer care se împuşcase. În momentul în care am ajuns la locul solicitării, am constatat că subofiţerul Liviu Rotaru, în vârstă de 30 de ani, avea o plagă împuşcată la nivelul tâmplei, starea lui fiind foarte gravă", a declarat Doina Spiru, asistent şef în cadrul SAJ Vaslui.

Parchetul Judecătoriei Bârlad şi Poliţia din municipiu au declanşat cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul.

Tânărul subofiţer nu era căsătorit. Părinţii lui sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Revenim cu detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite