Un sergent român a fost ucis în Afganistan (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un soldat al armatei române, cu gradul de sergent, a murit în această dimineaţă în Afganistan, a anunţat primul ministru Emil Boc în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului.

Potrivit acestuia, sergentul Leu Sandu Valerică, din Braşov, era căsătorit şi avea un copil.Premierul i-a cerut ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, să ia măsurile care se impun pentru sprijinirea familiei militarului român. Totodată, membrii Guvernului au ţinut un moment de reculegere în memoria militarului.

image

În vârstă de 31 de ani, sergentul-major făcea parte dintr-o subunitate de intervenţie solicitată pentru securizarea unei căi de acces, potrivit unui comunicat al MApN. În timpul operaţiunii de securizare, subofiţerul a declanşat explozia unei mine antipersonal, fiind grav rănit.

Militarului i s-a acordat primul ajutor şi a fost evacuat de urgenţă pe calea aerului la Spitalul militar din Baza Lagman. Cu toate eforturile medicale depuse, în urma rănilor suferite, sergentul-major Valerică Leu a decedat, se mai arată în comunicat.

Citiţi şi:

Părinţii militarului ucis în Afganistan, anul trecut, mai au un fiu pe front

În ultimii opt ani, în Afganistan au murit 13 soldaţi români, în special din cauza dispozitivelor explozive improvizate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite