Un nou protest spontan la Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii chemaţi de acasă de colegi nu au fost primiţi în minister
Angajaţii chemaţi de acasă de colegi nu au fost primiţi în minister

Aproximativ 100 de angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice au declanşat din nou, ieri după-amiază, un protest spontan la parterul instituţiei, reclamând modul discriminatoriu de acordare a stimulentelor.

Finanţiştii nu sunt mulţumiţi de cuantumul primit, care nu se mai ridică la nivelul dinaintea tăierilor. Potrivit unor directori de departamente, Comisia centrală de la nivelul ministerului a fixat criterii discutabile, care, de cele mai multe ori, nu pot fi luate în considerare.

Potrivit prim-vicepreşedintelui SNFP, Liviu Toader, ieri, la ora 18.00, membrii Comisiei din minister deblocaseră deja 12 liste cu stimulente pentru 12 direcţii din aparatul central al ANAF şi începuseră analiza listelor de la direcţiile generale din ţară. Sindicalistul a spus că nemulţumirile au apărut din cauza procedurilor greoaie de transmitere a datelor din teritoriu.

Nu toţi primesc stimulente

Potrivit lui Toader, „nu există semnale" că directorii din ţară ar da stimulente tuturor angajaţilor. Unii directori din Finanţe sunt însă nemulţumiţi că sunt nevoiţi să respingă anumiţi subordonaţi de pe liste.

Potrivit unor surse din instituţie, secretarul general al ministerului, Dragoş Ionuţ Bănescu, ar fi respins lista înaintată de directorul general adjunct al Direcţiei pentru Activele Statului, Elena Ianda, spunând că „jumătate din listă trebuie anulată, fiindcă nu pot fi toţi performanţi".

Stimulentele vor fi incluse în salarii

Ordonanţa de Urgenţă  care prevede includerea stimulentelor în salariile de bază pentru anumite categorii de bugetari a fost adoptată ieri de Camera Deputaţilor cu 209 voturi pentru, 12 împotrivă şi 66 abţineri, din partea PSD.

Actul normativ a fost amendat de PDL după ce angajaţii Finanţelor au protestat pentru că nu şi-au primit stimulentele pe lunile august şi septembrie. Amendamentul va schimba modul de salarizare a angajaţilor Ministerului Finanţelor, precum şi a altor categorii de bugetari ale căror venituri erau compuse până în prezent din salariul de bază plus stimulente.

„Toţi cei din Ministerul Finanţelor, 30.000 de oameni, pot sta liniştiţi că nu vor fi şantajaţi de şefii lor cu acordarea stimulentelor", afirma ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, după votul din Camera Deputaţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite