Un elicopter israelian a reuşit să decoleze, celălalt a rămas la sol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi la ora 12, unul dintre cele două elicoptere israeliene aterizate în judeţul Argeş, care nu avea probleme tehnice, a decolat. Celălalt elicopter a rămas la sol, aşteptând, se pare, înlocuirea unei piese de schimb, care urma să fie adusă din Israel. Potrivit autorităţilor române, elicopterul israelian rămas la sol îşi va continua zborul spre Israel “după înlăturarea cauzelor care au impus escala tehnică”.

Exerciţiul mixt Blue Sky 2010 a fost programat în spaţiul aerian al României în perioada 18-29 iulie. Exerciţiul avea ca scop antrenarea militarilor israelieni pentru acţiuni de căutare, salvare şi evacuare medicală.
Militarii israelieni şi-au amânat plecarea din România, din cauza evenimentului aviatic produs la data de 26 iulie, când un elicopter CH-53 s-a prăbuşit în judeţul Braşov. Toţi cei şapte militari aflaţi la bord, dintre care şase israelieni şi unul român, şi-au pierdut viaţa. Pentru anchetarea evenimentului din 26 iulie, statul Israel a trimis în România o delegaţie formată din circa 80 de persoane.
Chiar în prima zi a exerciţiului Blue Sky, un alt elicopter israelian aterizase de urgenţă în zona localităţii Priboiu din judeţul Dâmboviţa, după o defecţiune apărută la bord. Elicopterul a decolat din nou şi a reuşit să ajungă la aerodromul Boboc, destinat tuturor activităţilor de decolare şi aterizare din cadrul exerciţiului Blue Sky.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite