Un elev la Teologie s-a sinucis sub ochii prietenului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cosma urma să împlinească 18 ani peste câteva zile
Florin Cosma urma să împlinească 18 ani peste câteva zile

Apropiaţii lui Florin Cosma, elevul de 18 ani care s-a aruncat marţi seară în râul Someş, nu-şi explică gestul acestuia. Poliţia susţine că, până la găsirea unui eventual cadavru, nu se poate vorbi de sinucidere.

Florin Cosma, elev în clasa a XI-a A la Liceul Ortodox „Nicolae Steinhardt" din Satu Mare, s-a aruncat în râu de pe un pod din oraş, chiar sub privirile lui Arnold Tocaciu, prietenul care îl însoţea.

„Dintr-odată, pe pod, mi-a dat actele, telefonul şi un inel, s-a urcat pe balustradă şi a sărit, nu am apucat să îl opresc", susţine Arnold
Tocaciu.

Viorica Cosma, mama tânărului, nu îşi poate explica gestul copilului său. „Nu îmi dau seama de ce a făcut una ca asta. Ştiu că acum nu avea iubită", spune femeia.Cu toate acestea, se pare că Florin cumpărase un inel pe care voia să i-l dăruiască fostei iubite.

Majoratul, o perioadă critică

Florin urma să împlinească 18 ani pe 4 februarie. „Adolescenţa, mai ales la vârsta majoratului, este o periodă critică, plină de contradicţii în formarea personalităţii. Sunt conflicte interioare privind maturitatea biologică şi identitatea socială. Sunt probleme de autoafirmare, autoevaluare privind aspiraţiile şi realizările. Iar ebrietatea facilitează asemenea gesturi", susţine acad. dr. Virgil Enătescu, profesor psihiatru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite