Un cardinal spaniol a decedat înainte de beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cardinalul spaniol Agustín Garcia Gasco Vicente, fost arhiepiscop de Valencia, a decedat duminică, la Roma, în urma unui infarct, relatează EFE.

În vârstă de 80 de ani, cardinalul se afla la Roma pentru a participa la ceremonia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea. Cu puţin înainte de începerea evenimentului, cardinalul a fost dus la spitalul San Carlos de Nancy, din apropierea Vaticanului, pentru că nu se simţea bine. El a decedat însă în urma unui infarct.

Agustín García Gasco Vicente s-a născut în 1931 în provincia Toledo, era licenţiat în teologie al Universităţii pontificale din Comillas şi a fost hirotonisit la 26 mai 1956, în dioceza Madridului. În 1985 a fost numit episcop de Nona şi asistent la Arhiepiscopia din Madrid-Alcalá. În 1990, a devenit preşedintele Institutului internaţional de teologie "la distanţa", pe care îl fondase cu câţiva ani mai înainte.

Papa Ioan Paul al II-lea l-a numit, în 1992, arhiepiscop de Valencia, unde a rămas până în 2006, când a renunţat la funcţie, la împlinirea vârstei de 75 de ani, aşa cum se obişnuieşte.

În 2007, el a fost numit cardinal de Papa Benedict al XVI-lea.

Cardinalul spaniol venise la Vatican alături de mii de oameni ai Bisericii Catolice din întreaga lume pentru a asista la ceremonia de beatificare a lui Ioan Paul al II-lea de către succesorul său Benedict al XVI-lea.

După decesul său, colegiul cardinalilor numără 198 de membri, dintre care 115 electori în caz de conclav.

Ageţia EFE scrie că Agustín García-Gasco era unul dintre cei mai vehemenţi critici faţă de politica actualului guvern socialist, condus de premierul José Luis Rodríguez Zapatero, în special în privinţa unor legi precum cea a casătoriilor între homosexuali, a educaţiei sau reforma legii divorţului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite